in , ,

Amsterdam duurste stad ter wereld om je auto op straat te parkeren

New York heeft de duurste gemiddelde parkeertarieven

Gelukkig, Amsterdam kan zich weer met een aantal wereldsteden meten: voor het tweede jaar op rij is onze hoofdstad de duurste stad om je auto even aan de straat te parkeren. Met een bedrag van 7,50 euro per uur laten wij Londen met 5,83 euro en Utrecht, jawel, met 5,53 euro achter ons. New York is de absolute koploper wanneer het om de gemiddelde tarieven gaat. Hier haalt Amsterdam ‘slechts’ een zestiende plaats.

Buenos Aires het goedkoopst

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door het Britse automotivebedrijf Fixter, wijst verder uit dat Buenos Aires het goedkoopst is om even aan de straat te parkeren. Voor een luttele 5 cent per uur zet je daar je auto even aan de stoep. Nog steeds duurder dan in Mumbai en Delhi. In deze Indiase steden is het nog steeds gratis parkeren, maar dan moet je natuurlijk wel een plekje hebben gevonden.

Waar is onderzocht?

Het onderzoek richtte zich op plaatsen waar je de duurste tarieven zou verwachten, maar waar mensen ook het vaakst naartoe gaan. Denk daarbij aan vliegvelden, om even je familie te halen of te brengen, winkelgebieden, met zowel parkeergarages als parkeren aan de straat en sportstadions. Tot slot werden ook de gemeentehuizen in het onderzoek betrokken, meestal gelegen in het centrum van de steden en dus op de duurste parkeerlocaties.

Bekijk ook:
Wat u altijd al wilde weten over private lease

Corona effect

Waren veel steden al heel creatief om het autogebruik steeds verder in te dammen om luchtvervuiling tegen te gaan, met de corona crisis is men een handje geholpen. Maar of de gemeentebesturen hier nu zo heel blij mee zijn valt echter te betwijfelen. Een stad als Londen ziet de parkeerinkomsten dit jaar met maar liefst 511 miljoen euro afnemen. Maar ook Amsterdam merkt het verschil: ruim 151 miljoen euro minder in de kassa. Tijd dus om de strategie opnieuw te bepalen. Vooralsnog lijkt de oplossing alleen te worden gevonden in het onveranderd hoog houden van de parkeertarieven.

De duurste en goedkoopste plaatsen

Wil je je auto in Manhattan parkeren? Dan ben je 354,75 procent duurder uit dan de gemiddelde wereldwijde parkeerprijs. Boston is goede tweede met een plus van 282,85 procent en op de derde plek staat Sydney met een 210,98 procent hoger uurtarief dan gemiddeld. Zoals gezegd is Amsterdam de ‘beste’ Nederlandse stad met een zestiende plaats. Lekker goedkoop is het in Delhi, India. Daar betaal je 210,98 procent minder dan gemiddeld. Buenos Aires en Kaapstad staat tweede en derde met uurtarieven die respectievelijk 79,96 en 77,60 procent lager liggen.

Bekijk ook:
Amerika verklaart oorlog aan Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.