taakstraf verpleegster verkeerde spuit

Taakstraf voor verpleegster na dood patiënt door verkeerde spuit

0 Shares

We zijn allemaal maar mensen, en mensen maken nu eenmaal fouten, maar de fout van deze verpleegster heeft veel gekost. Een 24-jarige verpleegster gaf in november 2017 een spuit aan een zieke patiënt die voor een andere patiënt bedoeld was. De rechtbank heeft haar een voorwaardelijke taakstraf opgelegd van tachtig uur, met proeftijd van een jaar.

Taakstraf verpleegster verkeerde spuit

Het is niet duidelijk waar de patiënt in kwestie voor in het ziekenhuis was, noch in welk ziekenhuis dit incident zich heeft afgespeeld, maar het medicijn wat deze patiënt toegediend kreeg was in ieder geval niet de juiste. Op de spuit stond namelijk de naam van het medicijn en van de patiënt waarvoor deze bedoeld was. Een voor de wijze van toediening vereiste sticker ontbrak. De verpleegster wordt veroordeeld wegens dood door schuld. Hoewel de patiënt door het verkeerde medicijn heftige verschijnselen heeft gekregen, oordeelt de rechtbank op basis van de aard en ernst van de fout, niet het uiteindelijke gevolg.

Bekijk ook:
Angelina Jolie verbreekt wereldrecord op Instagram

Had makkelijk voorkomen kunnen worden

Volgens de rechtbank had de verpleegster op ieder moment eenvoudig kunnen zien dat zij de verkeerde spuit had gepakt. Om te beginnen had zij dit bijvoorbeeld al kunnen zien toen zij de spuit ging ophalen die door een collega was klaargemaakt en er al uren lag. Op de spuit stond de naam van een andere patiënt en was ook duidelijk de naam van het medicijn vermeld. Vóórdat de spuit toegediend wordt moet er ook een polsbandje van de patiënt gescand worden, evenals de sticker op de spuit. De verpleegster kreeg hierbij een foutmelding maar heeft deze ongelezen weggeklikt. Hier had zij ook al duidelijk kunnen zien dat zij niet het juiste medicijn gepakt had. Het intreden van de dood is volgens de rechtbank gepaard gegaan met heftige verschijnselen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.