in

Supermarktpersoneel krijgt toch ‘coronabonus’

Daarnaast krijgen zij ook nog een winstuitkering

coronabonus supermarktpersoneel

Eerder dit jaar was er veel ophef over het feit dat supermarktpersoneel geen extraatje zou krijgen voor hun inzet. Nu krijgen de werknemers van de Albert Heijn toch nog die welverdiende ‘coronabonus’. Waarschijnlijk krijgen medewerkers van de Jumbo, Plus en Dirk ook nog een extra beloning voor hun inzet.

Coronabonus supermarktpersoneel

Bij de Albert Heijn gaat de bonus om 15 procent over het periodesalaris. In het geval van de Albert Heijn is zo’n periodesalaris een periode van vier weken voor uitbetaling van het salaris. Des te meer er gewerkt is in die vier weken, des te hoger de bonus. Daarnaast krijgen de werknemers ook nog een winstuitkering die flink hoger ligt dan de afgelopen jaren. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot een heel periodesalaris. Normaal gesproken wordt er eerst 45 procent uitbetaald op basis van het periodesalaris in december, en komt de rest later. Nu zal het personeel direct 70 procent van de winstuitkering krijgen en volgt de laatste 30 procent in april.

Bekijk ook:
Poll: Hoop je dat de avondklok wordt opgeheven?

Andere supermarkten

Het is de bedoeling dat de andere supermarkten ook een dergelijke bonus zullen verschaffen. Veel winkels zijn op dit moment bezig om een regeling uit te werken waardoor de medewerkers op een passende wijze een bedankje krijgen voor hun inzet tijdens de coronapandemie. Binnenkort zullen de medewerkers hier meer over horen.

Detailresult Groep N.V., bekend van de Dirk supermarkten, laat weten dat zij ook nog bezig zijn met een gepaste regeling uitwerken. De medewerkers van Detailresult Groep zouden recent al 25 procent van het periodeloon gehad hebben, en er zijn ook andere activiteiten die plaats zullen vinden om de medewerkers te bedanken. Een van deze activiteiten is een kerstgratificatie.

Alle hens aan dek

De afgelopen maanden is het ontzetten druk geweest in de supermarkten. Aan het begin van de coronapandemie was het zelfs zo dat bepaalde schappen leeg waren, en kon er online niet meer besteld worden vanwege drukte. Supermarkten wisten tijdens de tweede golf de rust meer te bewaren, en alles loopt nu dan ook gewoon zoals het altijd gedaan heeft. Uiteraard wel met de maatregelen zoals genoeg afstand houden en regelmatig de handen wassen.

Bekijk ook:
Poll: Welke coronamaatregel vind jij erger?

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    One Comment

    1. En verdiend ook! Hoe veel mensen gaan er wel niet gewoon boodschappen doen terwijl zij besmet zijn.. Ik kwam laatst in nauw contact met iemand die achteraf besmet leek, en er werd door de GGD gezegd dat ik nog wel gewoon boodschappen mocht doen! Supermarktmedewerker is ondertussen gewoon een risico vak geworden :@

    Toi 700 d nieuwe aarde

    Toi 700 d: de nieuwe aarde?

    Koffie: alleen lekker als deze vers is