coronabonus supermarktpersoneel
Saved Read later
Deel dit bericht

Supermarktpersoneel krijgt toch ‘coronabonus’

Eerder dit jaar was er veel ophef over het feit dat supermarktpersoneel geen extraatje zou krijgen voor hun inzet. Nu krijgen de werknemers van de Albert Heijn toch nog die welverdiende ‘coronabonus'. Waarschijnlijk krijgen medewerkers van de Jumbo, Plus en Dirk ook nog een extra beloning voor hun inzet.

Coronabonus supermarktpersoneel

Bij de Albert Heijn gaat de bonus om 15 procent over het periodesalaris. In het geval van de Albert Heijn is zo'n periodesalaris een periode van vier weken voor uitbetaling van het salaris. Des te meer er gewerkt is in die vier weken, des te hoger de bonus. Daarnaast krijgen de werknemers ook nog een winstuitkering die flink hoger ligt dan de afgelopen jaren. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot een heel periodesalaris. Normaal gesproken wordt er eerst 45 procent uitbetaald op basis van het periodesalaris in december, en komt de rest later. Nu zal het personeel direct 70 procent van de winstuitkering krijgen en volgt de laatste 30 procent in april.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Andere supermarkten

Het is de bedoeling dat de andere supermarkten ook een dergelijke bonus zullen verschaffen. Veel winkels zijn op dit moment bezig om een regeling uit te werken waardoor de medewerkers op een passende wijze een bedankje krijgen voor hun inzet tijdens de coronapandemie. Binnenkort zullen de medewerkers hier meer over horen.

Detailresult Groep N.V., bekend van de Dirk supermarkten, laat weten dat zij ook nog bezig zijn met een gepaste regeling uitwerken. De medewerkers van Detailresult Groep zouden recent al 25 procent van het periodeloon gehad hebben, en er zijn ook andere activiteiten die plaats zullen vinden om de medewerkers te bedanken. Een van deze activiteiten is een kerstgratificatie.

Alle hens aan dek

De afgelopen maanden is het ontzetten druk geweest in de supermarkten. Aan het begin van de coronapandemie was het zelfs zo dat bepaalde schappen leeg waren, en kon er online niet meer besteld worden vanwege drukte. Supermarkten wisten tijdens de tweede golf de rust meer te bewaren, en alles loopt nu dan ook gewoon zoals het altijd gedaan heeft. Uiteraard wel met de maatregelen zoals genoeg afstand houden en regelmatig de handen wassen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

  1. Jordy vd Zande Reply

    En verdiend ook! Hoe veel mensen gaan er wel niet gewoon boodschappen doen terwijl zij besmet zijn.. Ik kwam laatst in nauw contact met iemand die achteraf besmet leek, en er werd door de GGD gezegd dat ik nog wel gewoon boodschappen mocht doen! Supermarktmedewerker is ondertussen gewoon een risico vak geworden :@

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.