fifa qatar
Pavel Byrkin/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Stadionbouwers Qatar kregen zeven maanden lang geen salaris

Het WK Voetbal vindt in 2022 plaats in het Al Bayt stadion in Al Khor te Qatar. Ze zijn dan ook flink bezig om het stadion te bouwen. Toch gaat niet alles zoals het hoort. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International meldt dat er honderd werkers zijn die zeven maanden lang gewerkt hebben aan het stadion zonder ook maar één cent te zien.

Amnesty

De werknemers hebben Amnesty verteld over de ontbering die zij hebben doorstaan door maandenlang te werken zonder salaris. Het gaat om ongeveer honderd buitenlandse arbeiders, waarvan hun familie afhankelijk is van het geld dat zij naar huis sturen. Amnesty heeft de zaak aangekaart bij de Qatarese autoriteiten, FIFA en het lokale organisatiecomité.

Een aantal medewerkers hebben ondertussen hun salaris gedeeltelijk uitbetaald gekregen, maar er zijn er nog een hoop die op hun salaris wachten. De maanden februari tot en met mei zijn volgens de overheid van Qatar nu betaald. Er zou nog een oplossing komen voor de maanden daarvoor.

Bekijk ook:
Top 10 grootste voetbalstadions van Europa

FIFA

Steve Cockburn, hoofd van de afdeling Economie en Sociale rechtvaardigheid bij Amnesty International, is ervan overtuigd dat dit niet had gebeurd als FIFA de afgelopen tien jaar had ingegrepen. FIFA had volgens hem hun macht kunnen gebruiken om Qatar ertoe aan te zetten om zijn systemen te hervormen. Er moet een systeem komen wat ervoor zorgt dat arbeiders niet uitgebuit kunnen worden.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.