in ,

Stadionbouwers Qatar kregen zeven maanden lang geen salaris

Een gedeelte is ondertussen betaald, maar er wachten nog velen op hun geld

fifa qatar
Pavel Byrkin/123rf.com

Het WK Voetbal vindt in 2022 plaats in het Al Bayt stadion in Al Khor te Qatar. Ze zijn dan ook flink bezig om het stadion te bouwen. Toch gaat niet alles zoals het hoort. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International meldt dat er honderd werkers zijn die zeven maanden lang gewerkt hebben aan het stadion zonder ook maar één cent te zien.

Amnesty

De werknemers hebben Amnesty verteld over de ontbering die zij hebben doorstaan door maandenlang te werken zonder salaris. Het gaat om ongeveer honderd buitenlandse arbeiders, waarvan hun familie afhankelijk is van het geld dat zij naar huis sturen. Amnesty heeft de zaak aangekaart bij de Qatarese autoriteiten, FIFA en het lokale organisatiecomité.

Een aantal medewerkers hebben ondertussen hun salaris gedeeltelijk uitbetaald gekregen, maar er zijn er nog een hoop die op hun salaris wachten. De maanden februari tot en met mei zijn volgens de overheid van Qatar nu betaald. Er zou nog een oplossing komen voor de maanden daarvoor.

FIFA

Steve Cockburn, hoofd van de afdeling Economie en Sociale rechtvaardigheid bij Amnesty International, is ervan overtuigd dat dit niet had gebeurd als FIFA de afgelopen tien jaar had ingegrepen. FIFA had volgens hem hun macht kunnen gebruiken om Qatar ertoe aan te zetten om zijn systemen te hervormen. Er moet een systeem komen wat ervoor zorgt dat arbeiders niet uitgebuit kunnen worden.

Lees ook:
Feyenoord speler positief getest op coronavirus

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Man sloopt McDonalds

Gigantische archeologische vondst in Italië