betaald voetbal
Saved Read later
Deel dit bericht

Betaald voetbal mogelijk minimaal een jaar zonder publiek

Gisteren hebben we de nieuwste maatregelen mogen horen. Daaruit is gebleken dat er vanaf 1 september weer contactsport beoefend mag worden, indien de cijfers dit toestaan. Toch betekent dit niet dat het betaalde voetbal weer plaats kan vinden in volle stadions. Volgens het kabinet kan dit nog wel een jaar of zelfs langer duren.

Wachten op vaccin

Grote evenementen, waar gevulde voetbalstadions dus ook onder vallen, kunnen pas plaatsvinden wanneer er een vaccin is tegen het coronavirus. Het betaald voetbal mag dus wel weer van start gaan vanaf 1 september, maar dan wel zonder publiek. Het is volgens Hugo de Jonge nog te riskant om grote evenementen te laten doorgaan zonder vaccin. Als we dit wel zouden doen, hebben we een grote kans dat de ziekenhuizen weer hun capaciteit verliezen.

Ontwikkeling vaccin

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het maken van een vaccin. Helaas is dit niet iets wat binnen een paar dagen klaar is. Er moeten verschillende onderzoeken gedaan worden. De verwachting is dat een vaccin over ongeveer een jaar klaar zal zijn. Het is niet verstandig om zo'n proces te laten versnellen. Als een ontwikkelproces versneld wordt, is de kans groter dat de veiligheid van het product steeds lager wordt.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.