in

Betaald voetbal mogelijk minimaal een jaar zonder publiek

betaald voetbal

Gisteren hebben we de nieuwste maatregelen mogen horen. Daaruit is gebleken dat er vanaf 1 september weer contactsport beoefend mag worden, indien de cijfers dit toestaan. Toch betekent dit niet dat het betaalde voetbal weer plaats kan vinden in volle stadions. Volgens het kabinet kan dit nog wel een jaar of zelfs langer duren.

Wachten op vaccin

Grote evenementen, waar gevulde voetbalstadions dus ook onder vallen, kunnen pas plaatsvinden wanneer er een vaccin is tegen het coronavirus. Het betaald voetbal mag dus wel weer van start gaan vanaf 1 september, maar dan wel zonder publiek. Het is volgens Hugo de Jonge nog te riskant om grote evenementen te laten doorgaan zonder vaccin. Als we dit wel zouden doen, hebben we een grote kans dat de ziekenhuizen weer hun capaciteit verliezen.

Ontwikkeling vaccin

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het maken van een vaccin. Helaas is dit niet iets wat binnen een paar dagen klaar is. Er moeten verschillende onderzoeken gedaan worden. De verwachting is dat een vaccin over ongeveer een jaar klaar zal zijn. Het is niet verstandig om zo’n proces te laten versnellen. Als een ontwikkelproces versneld wordt, is de kans groter dat de veiligheid van het product steeds lager wordt.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      trump

      Trump noemt virus ‘ergste aanval ooit op VS’

      Coronafashion masks in opmars