in ,

FIFA wilt gele kaart uitdelen voor spugen op veld bij hervatten competities

gele kaart

Het is je vast wel opgevallen dat er veel voetbalspelers zijn die heel casual op de vloer spugen tijdens een wedstrijd. Meestal doen ze dit terwijl ze even op adem komen. Dat moet verleden tijd zijn als het aan Michel D’Hooghe ligt, hoofd van de medische commissie van de FIFA.

Corona

De wedstrijden liggen voorlopig stil, maar bij de hervatting van de competities moet er een gele kaart uitgedeeld worden voor het spugen op de vloer. D’Hooghe wijst erop dat het coronavirus via speeksel overgedragen kan worden. Niet alleen zegt hij dat het spugen onhygiënisch is, maar in deze tijd moeten we er ook voorzichtig mee zijn. Het hervatten van het voetbal kan alleen als er zoveel mogelijk risico’s uitgesloten worden. Daar zou ook spugen bij moeten horen volgens D’Hooghe.

Hopelijk binnenkort weer voetbal

Tot nu toe ligt alleen de Eredivisie stil in Europa. De rest van de voetbalwereld in Europa hoopt in mei gewoon zijn deuren weer te kunnen openen, zodat zij in de zomermaanden het seizoen kunnen afronden. Er zijn al een aantal clubs die hun deuren weer geopend hebben, maar de spelers mogen alleen individueel trainen. Het gaat dan om Arsenal, Brighton en West Ham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.