gele kaart
Saved Read later
Deel dit bericht

FIFA wilt gele kaart uitdelen voor spugen op veld bij hervatten competities

Het is je vast wel opgevallen dat er veel voetbalspelers zijn die heel casual op de vloer spugen tijdens een wedstrijd. Meestal doen ze dit terwijl ze even op adem komen. Dat moet verleden tijd zijn als het aan Michel D'Hooghe ligt, hoofd van de medische commissie van de FIFA.

Corona

De wedstrijden liggen voorlopig stil, maar bij de hervatting van de competities moet er een gele kaart uitgedeeld worden voor het spugen op de vloer. D'Hooghe wijst erop dat het coronavirus via speeksel overgedragen kan worden. Niet alleen zegt hij dat het spugen onhygiënisch is, maar in deze tijd moeten we er ook voorzichtig mee zijn. Het hervatten van het voetbal kan alleen als er zoveel mogelijk risico's uitgesloten worden. Daar zou ook spugen bij moeten horen volgens D'Hooghe.

Hopelijk binnenkort weer voetbal

Tot nu toe ligt alleen de Eredivisie stil in Europa. De rest van de voetbalwereld in Europa hoopt in mei gewoon zijn deuren weer te kunnen openen, zodat zij in de zomermaanden het seizoen kunnen afronden. Er zijn al een aantal clubs die hun deuren weer geopend hebben, maar de spelers mogen alleen individueel trainen. Het gaat dan om Arsenal, Brighton en West Ham.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde sporters

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.