Gigantische archeologische vondst in Italië 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Gigantische archeologische vondst in Italië

De grootste vondst op het gebied van de archeologie van 2020. Zo wordt de nieuwste vondst in Italië nu al omschreven. Archeologen stuitten hier namelijk op een fantastische vloer, omringt door een hele hoop modder. De vloer lijkt, voor zover op dit moment te zien valt, intact en in goede conditie. Echter zal er nog flink wat opruimwerk gedaan moeten worden om alles bloot te leggen.

Dit soort opgravingen gebeurt vaker dan je denkt

De opgraving die op dit moment gedaan wordt in Italië is er eentje die veel vaker gebeurt dan je denkt. Er is namelijk weinig interesse in archeologie bij de gemiddelde mens. En laat dat dan weer de reden zijn waarom nieuwssites er over het algemeen ook geen aandacht aan besteden. Tenzij het iets unieks is, zoals vorig jaar met een gigantische Maya-tempel die ontdekt werd in Mexico. Echter gaat het in Italië niet om iets uit de oudheid, maar iets wat wel oud genoeg is om er een archeologische ontdekking van te maken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Verscholen onder een hele lading modder

De huidige ontdekking, vlakbij Verona, ligt verscholen onder een hele laag modder. Het gaat dan ook wel even wat tijd kosten voordat al deze modder weggehaald is op de juiste manier, zonder dat er schade wordt toegebracht. Het gaat namelijk om een gigantische mozaïeken vloer. Een niet alledaagse opgraving dus. Veelal worden andere zaken uit voorbije jaren gevonden, zoals munten of stukken fundering. Het feit dat het hier gaat om een gigantische vloer is dan ook bijzonder te noemen.

Bouwen op bouwwerken

Het is ook niet gek dat deze vloer gevonden wordt onder een hele lading modder. In de Middeleeuwen, de tijd waar deze vloer waarschijnlijk uit afkomstig is, was het namelijk niet meer dan normaal dat er werd doorgebouwd. Er was nog niet voldoende kennis over het winnen van land. Daarom bleven mensen het liefst op de plek waar ze al woonden en waar het zeker weten goed was. Complete steden en bouwwerken kwamen onder een lading zand of modder te liggen, waarna er weer een nieuwe plaats op dezelfde plek werd gebouwd. En laat dat dan weer de reden zijn dat we vrij regelmatig dit soort ontdekkingen kunnen doen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Volledig compleet en onaangetast

Wat deze vondst extra bijzonder maakt is dat de vloer volledig compleet is. Er is daarnaast ook geen schade aan de vloer. Iets wat vaak door zowel de natuur als de mensheid wel veroorzaakt wordt. Of het nu gaat om het hergebruiken van stenen van vloeren voor nieuwe huizen of het langzaamaan wegrotten. In dit geval is alles perfect bewaard gebleven. Ga jij tijdens je volgende vakantie in Italië langs om deze fantastische vloer te bekijken?

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.