Planeet ontdekt waar leven mogelijk is 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Planeet ontdekt waar leven mogelijk is

NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, heeft een planeet ontdekt die ongeveer even groot is als de aarde en zich bevindt in de ‘leefbare zone' rond zijn ster. Dit zou kunnen betekenen dat er wellicht leven op deze planeet mogelijk is, want het ligt op een afstand waardoor het mogelijk is om er vloeibaar water te vinden.

TOI 700 d

De nieuw ontdekte planeet heeft de naam TOI 700 d gekregen ligt op ongeveer 100 lichtjaar van de aarde, wat voor ruimtebegrippen relatief dichtbij is. TOI 700 d is ongeveer 20 procent groter dan de aarde. Een jaar, de periode die een planeet erover doet om een rondje te maken rond zijn ster, duurt er 37 dagen.

Leven op de planeet?

Of er écht leven mogelijk is op TOI 700 d, is nog onduidelijk. De wetenschappers denken dat de planeet synchroon draait met zijn eigen rotatie om zijn ster. Dat betekent dat er op het ene halfrond van de planeet altijd daglicht is en dat het aan de andere kant altijd donker is.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.