in

Heb je wel eens aan een vakantie in Kroatië of Slovenië gedacht?

Kroatië en Slovenië zijn misschien niet de eerste landen waar je aan denkt als je een vakantie wilt boeken. De meeste mensen komen toch al snel bij Spanje of Frankrijk uit. Niks mis mee natuurlijk, maar de mensen die Kroatië of Slovenië hebben bezocht zijn vaak super enthousiast. Daarom zijn we wat dieper ingedoken in beide vakantie landen. Daarbij zijn we gekomen op kamperen in Slovenië en vakantiehuizen in Kroatië.

Kamperen in Slovenië wordt steeds populairder

Het noorden van Slovenië grenst aan Oostenrijk en in het westen aan Italië en de Adriatische Zee. In het noordoosten grenst het aan Hongarije en in het zuiden en zuidoosten aan Kroatië. Het land heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en is half zo groot als Nederland. Slovenië bestaat voor de helft uit bossen en is bergachtig in het Noorden. Daarom is het een prachtig land om te kamperen. Daar komt bij kijken dat je je geen moment hoeft te vervelen. Je kan er wandelen, bergklimmen, kajakken, zeilen, vissen en ga zo maar door.

Daarnaast is Slovenië ook een echt wijnland. Er zijn drie grote wijnstreken. Die wijnstreken zijn Primorska, Posavska en Podravska. Alle drie de streken zijn ook perfect om te kamperen. Buiten de wijngebieden kunt u ook kamperen aan de Julische Alpen, in het gebied van het Triglav Nationaal Park.

Lees ook:
Amsterdam duurste stad ter wereld om je auto op straat te parkeren

Kamperen in Slovenië wordt steeds populairder en er zijn dan ook meer dan genoeg campings te vinden. Er zijn campings waar je echt back-to-basic gaat met een tentje in de natuur, maar er zijn ook campings met zwembaden en speeltuinen voor kinderen. Genoeg keuze!

Een vakantiehuis in Kroatië boeken

Kroatië is op het gebied van toerisme de laatste jaren sterk in opkomst. Het is een relatief klein land met veel verschillende klimaten en landschappen. Dat zie je niet vaak en daarom is het logisch dat Kroatië de harten van vele nieuwe bezoekers steeds weer weet te stelen. Je kan er onder andere zonnebaden op de mooiste stranden, je uitleven op muziekfestivals, zeilvakanties ondernemen en ronddwalen door eeuwenoude plaatsen.

Om deze redenen is een vakantiehuis huren in Kroatië steeds interessanter. Vaak kan dit ook voor zeer aantrekkelijke tarieven. Zeker als je vroeg boekt heb je aantrekkelijke tarieven en ruime keuze in vakantiewoningen. Kies een locatie en een prachtig vakantiehuis. Zeker weten dat dit een vakantie wordt om nooit meer te vergeten.

Om je bestemming te bereiken kun je gebruik maken van één van de drie internationale luchthavens van Kroatië, gevestigd in de omgeving van Zagreb, Split en Dubrovnik. Kroatië is overigens ook prima te bereiken met de auto. Met de auto kan je in één dag of twee dagen naar Kroatië rijden. De meeste mensen doen het in twee dagen, omdat het minimaal 1295 kilometer is.

Lees ook:
Oak Island, het mysterieuze schateiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Planeet ontdekt waar leven mogelijk is

Dit is waarom trampoline springen gezond is voor jou en je kind