Heb je wel eens aan een vakantie in Kroatië of Slovenië gedacht? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Heb je wel eens aan een vakantie in Kroatië of Slovenië gedacht?

Kroatië en Slovenië zijn misschien niet de eerste landen waar je aan denkt als je een vakantie wilt boeken. De meeste mensen komen toch al snel bij Spanje of Frankrijk uit. Niks mis mee natuurlijk, maar de mensen die Kroatië of Slovenië hebben bezocht zijn vaak super enthousiast. Daarom zijn we wat dieper ingedoken in beide vakantie landen. Daarbij zijn we gekomen op kamperen in Slovenië en vakantiehuizen in Kroatië.

Kamperen in Slovenië wordt steeds populairder

Het noorden van Slovenië grenst aan Oostenrijk en in het westen aan Italië en de Adriatische Zee. In het noordoosten grenst het aan Hongarije en in het zuiden en zuidoosten aan Kroatië. Het land heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en is half zo groot als Nederland. Slovenië bestaat voor de helft uit bossen en is bergachtig in het Noorden. Daarom is het een prachtig land om te kamperen. Daar komt bij kijken dat je je geen moment hoeft te vervelen. Je kan er wandelen, bergklimmen, kajakken, zeilen, vissen en ga zo maar door.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Daarnaast is Slovenië ook een echt wijnland. Er zijn drie grote wijnstreken. Die wijnstreken zijn Primorska, Posavska en Podravska. Alle drie de streken zijn ook perfect om te kamperen. Buiten de wijngebieden kunt u ook kamperen aan de Julische Alpen, in het gebied van het Triglav Nationaal Park.

Kamperen in Slovenië wordt steeds populairder en er zijn dan ook meer dan genoeg campings te vinden. Er zijn campings waar je echt back-to-basic gaat met een tentje in de natuur, maar er zijn ook campings met zwembaden en speeltuinen voor kinderen. Genoeg keuze!

Heb je wel eens aan een vakantie in Kroatië of Slovenië gedacht? 15

Een vakantiehuis in Kroatië boeken

Kroatië is op het gebied van toerisme de laatste jaren sterk in opkomst. Het is een relatief klein land met veel verschillende klimaten en landschappen. Dat zie je niet vaak en daarom is het logisch dat Kroatië de harten van vele nieuwe bezoekers steeds weer weet te stelen. Je kan er onder andere zonnebaden op de mooiste stranden, je uitleven op muziekfestivals, zeilvakanties ondernemen en ronddwalen door eeuwenoude plaatsen.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Om deze redenen is een vakantiehuis huren in Kroatië steeds interessanter. Vaak kan dit ook voor zeer aantrekkelijke tarieven. Zeker als je vroeg boekt heb je aantrekkelijke tarieven en ruime keuze in vakantiewoningen. Kies een locatie en een prachtig vakantiehuis. Zeker weten dat dit een vakantie wordt om nooit meer te vergeten.

Heb je wel eens aan een vakantie in Kroatië of Slovenië gedacht? 16

Om je bestemming te bereiken kun je gebruik maken van één van de drie internationale luchthavens van Kroatië, gevestigd in de omgeving van Zagreb, Split en Dubrovnik. Kroatië is overigens ook prima te bereiken met de auto. Met de auto kan je in één dag of twee dagen naar Kroatië rijden. De meeste mensen doen het in twee dagen, omdat het minimaal 1295 kilometer is.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.