5 Planeten waar je de aarde niet mee kan vergelijken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 Planeten waar je de aarde niet mee kan vergelijken

De aarde laat ons vaak genoeg weer verassen door het weer of door een gekke nieuwe ontdekking, maar vergeleken wat er op andere planeten gebeurt of kan is de aarde maar normaal en rustig. Hier zijn 5 planeten waar dingen gebeuren wat je je niet voor kan stellen!

Planeet HD189773-b

Deze planeet ziet er misschien zeer mooi uit vanaf de buitenkant maar je zou er niet graag daadwerkelijk binnen willen zijn. Er raast hier een wind van 8700 km/h rond, dit is 2.4km per seconde! Daarentegen is er ook nog eens een temperatuur van maar liefst 930℃. Mocht je toch een bezoekje aan deze planeet willen brengen ben je wel even onderweg. De planeet ligt namelijk op een afstand van 63 lichtjaren ver weg.

5 Planeten waar je de aarde niet mee kan vergelijken 17

Planeet Kepler-16b

Deze planeet zal jou zeker in verwarring brengen, aangezien deze planeet 2 zonnen heeft! Op aarde zijn we gewend dat we 1 schaduw hebben. Maar hier heb je dus 2! Mits je het overleeft aangezien de temperaturen tot maar liefst -140℃ oplopen! Deze planeet is 200 lichtjaren verwijdert van de aarde.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

5 Planeten waar je de aarde niet mee kan vergelijken 18

Planeet GJ1214-b

Deze oceaan planeet is ongeveer 4 keer zo groot als de aarde en bestaat bijna alleen maar uit water! De oceaan op aarde is gemiddeld slechts 11km diep maar dat is niets vergeleken de honderden kilometers diep op de oceaan planeet. Op aarde hebben we nu al allemaal gekke dieren in de oceaan die enorm groot en levensgevaarlijk zijn. Maar moet je eens nagaan wat er wel niet in een planeet kan leven die vele malen groter en dieper is dan de aarde.

5 Planeten waar je de aarde niet mee kan vergelijken 19

Planeet COROR-7b

Op aarde valt er soms al hagelregen van de grootte van een golfbal wat al flinke schade kan aanrichten, maar op deze planeet regent het stenen! Dit komt doordat de ene helft van de planeet 2600℃ is waardoor steen simpelweg verdampt. De andere kant is een matige 177℃ is waardoor de verdampte steen weer tot steen verandert en neer stort als steenregen.

5 Planeten waar je de aarde niet mee kan vergelijken 20

55 Canri-e

Deze planeet is ongeveer 2 keer zo groot als de aarde maar weegt wel 8 keer zoveel. Dit komt omdat de planeet grotendeels uit diamant bestaat. Ja, zelfs dat bestaat. Slechts een uurtje hakken op deze planeet en je bent rijker dan Bill Gates! Maar of dit wel zoon goed plan is weet ik niet aangezien de temperatuur wel oploopt tot 2000℃. Deze planeet is 40 lichtjaren verwijdert van de aarde.

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.