Illegaal feest Frankrijk

Illegaal feest Frankrijk bezocht door 2500 mensen

0 Shares

Tijdens nieuwjaarsnacht in Frankrijk is niet alles helemaal vlekkeloos gegaan. In de Franse regio Bretagne bleek er een illegaal feest gaande te zijn waar maar liefst 2500 mensen aanwezig waren. Toen de politie het feest probeerde te stoppen liep het uit de hand. Feestgangers gooiden met stenen en flessen en staken een politiewagen in brand. Drie agenten zijn gewond geraakt.

Illegaal feest Frankrijk

Het was behoorlijk druk in de plaats Lieuron in de regio Bretagne. De lokale politie probeerden het feest te stoppen maar werden begroet met felle vijandigheid van de vele feestgangers. Agenten werden bekogeld met stenen en flessen en er werd een politiewagen in brand gestoken. Drie agenten zijn gewond geraakt tijdens de poging. Het was uiteindelijk niet mogelijk voor de agenten om het feest stil te leggen waardoor er vanochtend nog steeds mensen aan het feesten waren. Het leek als het ware wel op een Project-X feest: mensen waren vanuit heel Frankrijk en zelfs het buitenland afgereisd voor het feest. Aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar het illegale feest in Frankrijk.

Meerdere illegale feesten

Ook in Marseilles was het letterlijk feest. Daar legden agenten een feest met 300 feestgangers stil. Meer dan 150 personen eindigde het jaar met een officiële waarschuwing, en de drie vermoedelijke organisatoren mochten mee naar het bureau. Ook hier ging het niet zonder slag en stoot en keerden de feestgangers zich tegen de politie. In heel Frankrijk waren er 132.000 politieagenten aan het werk tijdens de jaarwisseling. Grote bijeenkomsten zijn in Frankrijk verboden als onderdeel van de coronamaatregelen. Tevens mag er ook niemand meer zonder geldige reden buiten zijn vanaf 20:00 uur. Er wordt gevreesd dat er een nieuwe besmettingsuitbraak zal plaatsvinden door de illegale feesten van afgelopen nacht.

Vuurwerkverbod Nederland

Nederland zou dit jaar een vuurwerkverbod hebben om de jaarwisseling rustiger te laten verlopen voor handhavers en zorgpersoneel. Van dat vuurwerkverbod hebben we weinig gemerkt, maar de zorg zegt wel dat het opvallend rustig was vergeleken met de vorige jaren. Er zijn veel filmpjes op social media verschenen van politiewagens die gewoon langsrijden terwijl er vuurwerk afgestoken wordt. Hierover heeft de politie zelf gezegd dat het handhaven van het vuurwerkverbod niet de hoogste prioriteit had. Geweldsincidenten hadden voorrang.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

38
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.