Oranje speelt gelijk: dit hadden jullie te zeggen over de teleurstellende wedstrijd 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Oranje speelt gelijk: dit hadden jullie te zeggen over de teleurstellende wedstrijd

Op zondagavond zaten veel voetbalfans voor de buis om naar de wedstrijd van het Nederlands Elftal te kijken. Oranje speelde uit tegen Bosnië en Herzegovina. Een wedstrijd waarbij alleen een overwinning telt als goed resultaat. Helaas wist het team van Frank de Boer wederom niet te scoren. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Met een 1-0 nederlaag tegen Mexico en nu een doelpuntloos gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina beleeft Frank de Boer een slecht debuut als coach van Oranje. Of De Boer het tij kan keren in de volgende wedstrijd is nog maar de vraag. Over een paar dagen is Italië weer de tegenstander. En dat is het team waar Oranje onlangs nog van heeft verloren. Mochten er dinsdag weer punten worden verspild, dan beleeft De Boer een dramatische start.

De mindere resultaten van het Nederlands Elftal staan in schril contrast met de voorgaande jaren. Toen was Ronald Koeman nog coach van Oranje. Vorig jaar werd het Nederlands Elftal nog 1e in de poule van de Nations League. In die poule hielden ze zowel Frankrijk als Duitsland achter zich. Ook wist het Nederlands Elftal zich onder Koeman eindelijk weer te kwalificeren voor een groot eind toernooi.

Koeman verliet Oranje helaas voor FC Barcelona. En de KNVB moest op zoek naar een nieuwe coach. Dat werd dus Frank de Boer. Maar een gelukkige keuze is dat voorlopig nog niet gebleken.

Bekijk ook:
Top 10 duurste voetbaltransfers ooit

Twitter over Bosnië en Herzegovina – Nederland

De wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina maakte de tongen los in Nederland. Het was een povere wedstrijd. En dat was op Twitter te merken. In vele tweets lieten fans hun onvrede horen.

Dit is een kleine selectie van tweets over de wedstrijd:

Twitter over Frank de Boer

Op Twitter werd er ook genoeg gezegd over Frank de Boer. De nieuwe bondscoach maakt vooralsnog geen goede indruk. In tweets laten fans weten nog niet bepaald fan te zijn van De Boer:

https://twitter.com/MidMidNL/status/1315353732012539904

https://twitter.com/MarcelPitlo/status/1313945985698144261

Twitter over Frank de Boer en Ronald Koeman

Op Twitter werden ook heel wat vergelijkingen gemaakt tussen Frank de Boer en Ronald Koeman.

https://twitter.com/TheReaIYorin/status/1315349658835791873

Al met al zijn de meningen over het huidige Oranje en de nieuwe bondscoach niet bepaald positief.

Frank de Boer start vaker slecht als coach

Frank de Boer weet overigens wel hoe het is om slecht te starten als coach. Toen hij coach was van de Engelse club Crystal Palace werd zijn contract al na 77 dagen stopgezet. Onder leiding van De Boer won Palace geen enkele wedstrijd. Vier wedstrijden gingen verloren, en onder zijn leiding werd er nul keer gescoord.

Hij was daarnaast ook een paar maanden coach van de Italiaanse club Internazionale, waar hij ook snel ontslagen werd. Bij de Amerikaanse club Atlanta United hield hij het wat langer vol, totdat hij ook daar op straat werd gezet.

Vooralsnog is De Boer alleen succesvol geweest als coach van Ajax. Met de Amsterdammers werd hij maar liefst vier keer landskampioen. Hopelijk kan hij die draad weer oppakken bij het Nederlands Elftal.

Heb jij nog vertrouwen in Frank de Boer als bondscoach? Laat het ons weten in de comments!

Bekijk ook:
Maak kennis met de bloedmooie dochter van Ronald de Boer

Denk je alles te weten over Frank de Boer, dan is deze quiz iets voor jou:

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.