Noodtoestand Londen
Saved Read later
Deel dit bericht

Noodtoestand uitgeroepen in Londen vanwege corona

Het aantal coronabesmettingen in de Britse hoofdstad London is zo snel aan het oplopen dat de burgemeester van Londen code zwart heeft uitgeroepen. Dit is het slechtste scenario. Per dag worden er zo'n 800 mensen naar het ziekenhuis gebracht met corona.

Noodtoestand Londen

In Groot Brittannië zijn nu voor meer dan vier dagen op een rij meer dan 1000 doden geteld door corona. In totaal zijn er meer dan 80,000 mensen overleden aan het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk. Vandaag alleen al zijn er 59,937 besmettingen geregistreerd. Gisteren waren dat er 68,053. De situatie in Londen is kritiek. Elke dag krijgen de ambulancediensten zo'n 8000 noodoproepen per dag terwijl dit normaal gesproken 5500 zijn op een drukke dag. Volgens de cijfers zou 1 op de 30 Londenaren het coronavirus hebben. Er liggen meer dan 7000 corona patiënten in Londense ziekenhuizen.

Code zwart

Burgemeester Khan heeft besloten om in te grijpen en code zwart uit te roepen. Het is nu vooral belangrijk om thuis te blijven voor jezelf, familie, vrienden en andere Londenaren. De dreiging van het virus zou ervoor gezorgd hebben dat Londen nu op een cruciaal punt in de crisis zit. Ook de zorgmedewerkers kunnen het niet lang meer aan. Een woordvoerder van de Londense school voor verpleegkunde liet weten dat er flink wat verplegers over hun breekpunt heengegaan zijn. Zo zitten er verplegers thuis met een zware burn-out, en zijn er medewerkers die door de burn-out niet meer kunnen eten.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Kerstmis

De zorgmedewerkers vinden het een trieste situatie omdat het niet nodig was geweest als mensen hadden geluisterd. Ze zien nu de effecten van kerstmis. Er is toen opgeroepen dat iedereen thuis kerst moest vieren, maar dat is duidelijk niet gebeurd. Ongeveer 1 op de 30 mensen hebben nu corona en de intensive care-afdelingen zijn volledig bezet. Waarschijnlijk heeft de nieuwe Britse variant hier een grote rol in te spelen. Die variant zou 70 procent besmettelijker zijn. Het ziet er niet naar uit dat er eind januari al licht aan het einde van de tunnel is voor het Verenigd Koninkrijk. Het is dan ook maar de vraag wat voor invloed dit heeft op de zorgmedewerkers.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.