Poll: Wanneer is de coronapandemie voorbij? 15
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wanneer is de coronapandemie voorbij?

Verslaan we in 2021 het coronavirus? Of zullen we nog jaren met het virus moeten “dealen”? Geef je mening in de onderstaande poll, en/of laat een comment achter!

2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar van het coronavirus. De vraag is nu wanneer de wereld weer coronavrij zal zijn. In 2021 hoopt men een grote stap in de juiste richting te zetten met behulp van het vaccin, maar zal dit genoeg zijn om het virus snel te verslaan?

Vaccin het antwoord op corona in 2021?

Wereldleiders en medische experts hopen dat een coronavaccin hét antwoord is op het virus. De afgelopen maanden is daarom hard gewerkt om een vaccin te produceren. Met succes, want sinds kort zijn er meerdere werkende vaccins gecreëerd. In veel landen zijn ze al begonnen met het vaccinatieproces en afgelopen week zijn zo ook eindelijk van start gegaan in Nederland.

Het duurt nog wel even voordat het vaccin voor iedereen beschikbaar is. Sommige mensen zullen daarom voorrang krijgen, terwijl andere mensen nog even moeten wachten. Het vaccin is als eerste beschikbaar voor de volgende groepen:

 • Zorgmedewerkers (bijvoorbeeld; directe COVID-zorg, verpleeghuizen, etc.)
 • Mensen in de leeftijdscategorie 60+ jaar
 • Mensen die tot een medische risicogroep horen

Uiteindelijk moet het vaccin voor iedereen beschikbaar worden, en men hoopt daarmee het coronavirus te verslaan. Dan kunnen we eindelijk terug naar het nieuwe normaal. Misschien al in 2021?

Bekijk ook:
Poll: Ga jij gebruik maken van het coronavaccin?

Wanneer is een vaccin effectief?

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar heel gemakkelijk zal het niet gaan. Willen we corona met een vaccin verslaan, dan moet er wel aan de volgende voorwaarden worden gedaan:

 • Het vaccin moet (lang) genoeg effectief zijn. We weten nog niet hoe lang het vaccin effectief is. Idealiter is iemand na een vaccinatie voor de rest van zijn of haar leven immuun. Het zal nog moeten blijken hoe lang mensen daadwerkelijk immuun zijn voor het virus. Als dat een korte periode is, dan zou dat een flinke tegenslag zijn in de strijd tegen corona.
 • Genoeg mensen moeten het vaccin nemen. Met een vaccin hoopt men snel groepsimmuniteit te creëren. Als bijna niemand besmet kan raken, dan sterft het virus snel uit, is de gedachte. Voor groepsimmuniteit moeten er wel genoeg mensen immuun zijn, daarvoor is dus een hoge participatie nodig. Het is dus nog even afwachten of genoeg mensen zich laten vaccineren. Anders kan het nog wel even duren voordat groepsimmuniteit is gerealiseerd.
 • Het vaccin moet voor iedereen beschikbaar zijn. Het vaccin mag dan (bijna) af zijn, nu moet het ook nog worden geproduceerd. Dat kan nog wel eens een flinke uitdaging worden, want hebben we wel de benodigdheden voor een massaproductie van het vaccin. Eerder waren er bijvoorbeeld ook tekorten bij mondkapjes en coronatesten. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat iedereen een vaccin tot zijn beschikking heeft.
Bekijk ook:
Coronavaccin gevaarlijker dan gedacht

Wanneer zijn we van het coronavirus af?

Wanneer denk jij dat we van het coronavirus af zijn? Is 2021 al de datum waarop we het virus gaan verslaan, of gaat het nog veel langer duren? Laat het weten in de onderstaande poll of geef je mening in de comments!

Poll: Wanneer is de coronapandemie voorbij? 16

Bekijk ook:

 • Wanneer is de coronapandemie voorbij?

  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • Pas na 2023
  • De coronapandemie gaat nooit voorbij
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.