muggen in het najaar

Nog steeds last van muggen? Dit is waarom!

0 Shares

Hoewel we nog maar een korte maand te gaan hebben tot december, hebben nog steeds een flink aantal mensen last van muggen in de slaapkamer. Dit terwijl we er toch van overtuigd waren dat muggen eigenlijk alleen tijdens de zomer overlast veroorzaken. Waar komen de muggen nu vandaan? En wat kun je doen om ze te verjagen?

Muggen in het najaar

Waarschijnlijk hebben veel meer muggen het najaar gered door het warme voorjaar en de hete zomer. Normaal gesproken zouden muggen rond eind september zichzelf moeten klaarmaken voor de winterrust. Het lijkt erop dat veel muggen nog steeds op zoek zijn naar een plekje om te overwinteren. Daarnaast werkt het ook niet mee dat het ook in het najaar nog steeds warmer is dan normaal gesproken. Afgelopen maandag hadden we zelfs de warmste novemberdag ooit gemeten. Dit in combinatie met de records van afgelopen zomer, en het warme weer in de lente, kan ervoor gezorgd hebben dat de populatie muggen die het tot het najaar hebben gered groter is dan afgelopen jaren. Als we Muggenradar mogen geloven, dan scoren we aankomende maandag zelfs een 8 op een schaal van 10 wat betreft overlast van muggen.

Muggen verjagen in slaapkamer

De meeste mensen die op dit moment overlast ervaren, ervaren dit in de slaapkamer. Je kent het wel, dan lig je net helemaal ingestopt, je ogen worden zwaar, en dan ineens hoor je het gezoem van een mug rond je hoofd waardoor je weer klaarwakker bent. Een van de makkelijkste oplossingen is om een hor te plaatsen voor je raam. Zo kun je de slaapkamer toch nog even laten doorluchten zonder meer visite naar binnen te lokken. Een klamboe is natuurlijk ook een optie. Wat ook wel eens wilt helpen is een kleine muggenlamp in een hoek van de slaapkamer.

Als je het zelf ook warm hebt, dan kun je ook gewoon de ventilator aan zetten. Muggen hebben een hekel aan wind, en de ventilator op de laagste stand kan dan al een uitkomst zijn. Bepaalde planten zijn ook goed tegen het verjagen van muggen. Denk hierbij aan lavendel, citroengras, rozemarijn, munt of kattenkruid. Lavendel helpt trouwens ook bij het in slaap vallen, dus dat is een win-win situatie! Als dit allemaal geen oplossing biedt, kun je altijd nog een elektrische vliegenmepper gebruiken om zelf op muggenjacht te gaan voordat je gaat slapen.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.