in ,

Nog steeds last van muggen? Dit is waarom!

Er wordt nog steeds veel overlast ervaren van muggen terwijl die eigenlijk al in winterrust zouden moeten zijn

muggen in het najaar

Hoewel we nog maar een korte maand te gaan hebben tot december, hebben nog steeds een flink aantal mensen last van muggen in de slaapkamer. Dit terwijl we er toch van overtuigd waren dat muggen eigenlijk alleen tijdens de zomer overlast veroorzaken. Waar komen de muggen nu vandaan? En wat kun je doen om ze te verjagen?

Muggen in het najaar

Waarschijnlijk hebben veel meer muggen het najaar gered door het warme voorjaar en de hete zomer. Normaal gesproken zouden muggen rond eind september zichzelf moeten klaarmaken voor de winterrust. Het lijkt erop dat veel muggen nog steeds op zoek zijn naar een plekje om te overwinteren. Daarnaast werkt het ook niet mee dat het ook in het najaar nog steeds warmer is dan normaal gesproken. Afgelopen maandag hadden we zelfs de warmste novemberdag ooit gemeten. Dit in combinatie met de records van afgelopen zomer, en het warme weer in de lente, kan ervoor gezorgd hebben dat de populatie muggen die het tot het najaar hebben gered groter is dan afgelopen jaren. Als we Muggenradar mogen geloven, dan scoren we aankomende maandag zelfs een 8 op een schaal van 10 wat betreft overlast van muggen.

Bekijk ook:
Is een vulkaanuitbarsting op IJsland aanstaande?

Muggen verjagen in slaapkamer

De meeste mensen die op dit moment overlast ervaren, ervaren dit in de slaapkamer. Je kent het wel, dan lig je net helemaal ingestopt, je ogen worden zwaar, en dan ineens hoor je het gezoem van een mug rond je hoofd waardoor je weer klaarwakker bent. Een van de makkelijkste oplossingen is om een hor te plaatsen voor je raam. Zo kun je de slaapkamer toch nog even laten doorluchten zonder meer visite naar binnen te lokken. Een klamboe is natuurlijk ook een optie. Wat ook wel eens wilt helpen is een kleine muggenlamp in een hoek van de slaapkamer.

Als je het zelf ook warm hebt, dan kun je ook gewoon de ventilator aan zetten. Muggen hebben een hekel aan wind, en de ventilator op de laagste stand kan dan al een uitkomst zijn. Bepaalde planten zijn ook goed tegen het verjagen van muggen. Denk hierbij aan lavendel, citroengras, rozemarijn, munt of kattenkruid. Lavendel helpt trouwens ook bij het in slaap vallen, dus dat is een win-win situatie! Als dit allemaal geen oplossing biedt, kun je altijd nog een elektrische vliegenmepper gebruiken om zelf op muggenjacht te gaan voordat je gaat slapen.

Bekijk ook:
Dit zijn de leukste jurkjes van dit najaar

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   The Masked Singer special oudejaarsavond

   Oudejaarsavond special van The Masked Singer

   nieuwszenders kappen donald trump af

   Verschillende omroepen laten Donald Trump niet spreken op TV