nieuwste monopoly
Bron: shop.hasbro.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwste Monopoly: het langste spel ooit

De nieuwste Monopoly belooft uren te gaan duren als we de naam mogen geloven: Langste Spel Ooit. Deze nieuwe Monopoly heeft maar liefst 66 eigendom kaartjes terwijl dit er normaal gesproken 38 zijn. Daarnaast speel je maar met één dobbelsteen terwijl dit er normaal twee zijn. Het doel van het spel? Alle eigendommen bezitten.

Nieuwste Monopoly

De regels zijn ook iets anders, hoewel de meeste van ons het al op deze manier spelen. Waar je normaal gesproken een eigendom mag veilen mag dit nu niet. Normaal gesproken gebeurt er niks wanneer je op ‘Gratis Parkeren' terecht komt. Met de nieuwste Monopoly variant krijg je betaald wanneer je hierop terecht komt. De grootste verandering bij de langste Monopoly ooit is echter het doel van het spel. Bij het originele spel van Monopoly heb je gewonnen wanneer alle andere spelers failliet gaan. Met de nieuwste Monopoly is het de bedoeling dat je alle eigendommen op het bord bezit.

Bekijk ook:
Bijzondere Monopoly varianten
langste monopoly ooit

Bron: shop.hasbro.com

Wat zijn de regels?

In principe zijn de regels grotendeels hetzelfde als de originele versie. Je gooit de dobbelsteen, loopt met jouw poppetje (in dit geval een gouden of zilveren haas of schildpad) en koopt de eigendommen. Je gaat naar de gevangenis, komt langs start en krijgt kaartjes met opdrachten. Er zijn echter een paar aanpassingen. Je kunt op twee verschillende plekken naar de gevangenis gaan en langs start komen. Voor de strategische spelers onder ons geeft dit veel mogelijkheden. Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer kans en algemeen fonds vakjes.

Het kopen van huizen gaat ook iets anders bij de nieuwste Monopoly. Wanneer je de langste monopoly ooit speelt heb je twee keuzes wanneer je op een vakje komt die iemand anders al heeft. Allereerst kun je ervoor kiezen om de huur gewoon te betalen. Je geeft het geld en gaat weer door zoals altijd. De tweede keuze, die nieuw is bij de langste Monopoly ooit, is dat je het eigendom van de eigenaar koopt voor de prijs van de huur + 10 Monopoly dollar. Hierdoor wordt het ineens een stuk lastiger om alle eigendommen in het langste Monopoly spel ooit te bezitten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.