Monopoly varianten
Saved Read later
Deel dit bericht

Bijzondere Monopoly varianten

Monopoly. Misschien wel een van de meest populaire bordspellen ter wereld. Het spel heeft geleidt tot complete oorlogen binnen families, maar ook tot nieuwe vriendschappen. Na flink wat uren spelen is de helft van de spelers eindelijk bankroet, maar is het nog lang niet afgelopen. Inmiddels zijn er flink wat varianten van Monopoly uitgebracht en we zetten er even een aantal voor je op een rijtje.

Monopoly Original

Natuurlijk, het originele bordspel van Monopoly is vandaag de dag nog altijd het meest populair. Het bordspel is meer dan 200 miljoen keer verkocht sinds 1935 en is te krijgen in maar liefst zesentwintig verschillende talen. Met algemeen fonds en kans-kaarten en onder andere de Kalverstraat en Coolsingel is de Nederlandse variant natuurlijk eentje die we allemaal kennen. Maar regelmatig komen er ook andere varianten van het spel uit, die ook ongekend populair zijn.

Monopoly spel
Bekijk het assortiment Monopoly varianten bij Bol.com

Monopoly Junior

Net als Monopoly Original is ook Monopoly Junior een absolute hit op het gebied van bordspellen. Monopoly Junior is speciaal ontwikkeld voor kinderen en gemaakt in begrijpbare taal en met goede afbeeldingen. Hierdoor kunnen kinderen ook de eerste stappen leren in hun toekomstige Monopoly-carrière.

Monopoly junior

Monopoly Efteling

Voor de fans van de Efteling, bracht Monopoly een speciale variant uit samen met de Efteling. Attracties en sprookjes spelen natuurlijk een belangrijke rol in deze variant. Weet jij zoveel mogelijk hotelkamers en huisjes te fixen? Dan zorg jij ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de Wereld vol Wonderen.

Pizza Monopoly

Maar ook zijn er tal van andere soorten Monopoly in omloop in de wereld. Bijvoorbeeld een heus pizza Monopoly-bordspel. Het gaat er in deze variant simpelweg om, om zoveel mogelijk pizza te verzamelen in plaats van grond, huizen en hotels. En wat is er nou leuker dan ook een echte pizza te bestellen terwijl je dit bordspel speelt?

Daarnaast is deze variant van Monopoly een stuk simpeler dan het originele spel. Het duurt een stuk minder lang. Zodra alle vakjes verkocht zijn eindigt het spel. Heb jij de meeste pizzapunten verzameld? Dan ben jij dé winnaar van het spel.

Pizza Monopoly komt volledig in pizzastijl. Zo is het spel verpakt in, hoe kan het ook anders, een pizzadoos. Daarnaast zijn de pionnen in het spel onder andere een pizzasnijder, pizzakoerier en een chefkok. Kortom: laat het feestje maar beginnen met deze leuke variant. Voor €30,- bestel je hem op Amazon.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.