in

Netflix haakt in op zwangerschapsdiscriminatie

Discriminatie van zwangere vrouwen op de werkvloer is nog steeds geen verleden tijd

Netflix en moederschap

Vier op de tien vrouwen worden nog steeds benadeeld op de arbeidsmarkt puur door hun zwangerschap of een pasgeboren kind. Deze statistieken gelden op dit moment in Nederland, maar wereldwijd blijkt dit een probleem te zijn. De cijfers zijn eigenlijk niet veel anders dan die in 2012 en 2016. 

Zwangerschapsdiscriminatie

Een onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens heeft 1150 werkende vrouwen die in de afgelopen vier jaar een kind hebben gekregen gevraagd om hun ervaringen met discriminatie door zwangerschap op het werk of tijdens het zoeken naar werk. Het blijkt dat 1 op de 5 vrouwen afgewezen werd bij sollicitaties, en dat bij 1 op de 10 ook letterlijk is gezegd dat dit vanwege de zwangerschap is. Bij vrouwen die al werk hadden kreeg bijna de helft met een tijdelijk contract geen verlenging of vast contract wegens de zwangerschap of het pasgeboren kind. Tevens zagen een derde van de vrouwen die een nieuw contract gingen tekenen ditzelfde contract verdwijnen of het werd op het laatste moment aangepast.

Bekijk ook:
Welke coalities zijn er mogelijk? Vijf mogelijke varianten uitgelicht

Netflix en moederschap

Netflix heeft een video gelanceerd om alle werkende moeders, maar specifiek de moeders die werken in de filmindustrie, een hart onder de riem te steken. In het filmpje komen meerdere hardwerkende moeders voorbij die we kennen uit verschillende films en series op Netflix. We zien hoe de moeders hard aan het werk zijn terwijl zij hun kinderen bij zich hebben. Van acteurs tot regisseurs, alles zien we voorbij komen. Aan het einde van het filmpje wordt er een oproep gedaan om moederschap onder de aandacht te brengen.

Series over moederschap

Op Netflix zijn er meerdere films en series te zien over het moederschap, en zij geven hier ieder hun eigen draai aan. De meeste van deze films en series zijn vooral comedy, maar er zitten ook een paar titels bij die wat dieper op het moederschap en kinderen ingaan. Zo is er bijvoorbeeld de 2-delige documentaire ‘Babies‘ maar ook ‘The beginning of life‘. Tevens zijn er ook verschillende stand-up acts beschikbaar die de focus leggen op zwanger zijn en het moederschap.

Bekijk ook:
Hoe betaal je online op een veilige manier?

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

sky christmas station michael buble

Sky Christmas Station geopend door Michael Bublé

Coronavirus: hoe staan we ervoor in Nederland?