Netflix en moederschap
Saved Read later
Deel dit bericht

Netflix haakt in op zwangerschapsdiscriminatie

Vier op de tien vrouwen worden nog steeds benadeeld op de arbeidsmarkt puur door hun zwangerschap of een pasgeboren kind. Deze statistieken gelden op dit moment in Nederland, maar wereldwijd blijkt dit een probleem te zijn. De cijfers zijn eigenlijk niet veel anders dan die in 2012 en 2016. 

Zwangerschapsdiscriminatie

Een onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens heeft 1150 werkende vrouwen die in de afgelopen vier jaar een kind hebben gekregen gevraagd om hun ervaringen met discriminatie door zwangerschap op het werk of tijdens het zoeken naar werk. Het blijkt dat 1 op de 5 vrouwen afgewezen werd bij sollicitaties, en dat bij 1 op de 10 ook letterlijk is gezegd dat dit vanwege de zwangerschap is. Bij vrouwen die al werk hadden kreeg bijna de helft met een tijdelijk contract geen verlenging of vast contract wegens de zwangerschap of het pasgeboren kind. Tevens zagen een derde van de vrouwen die een nieuw contract gingen tekenen ditzelfde contract verdwijnen of het werd op het laatste moment aangepast.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Netflix en moederschap

Netflix heeft een video gelanceerd om alle werkende moeders, maar specifiek de moeders die werken in de filmindustrie, een hart onder de riem te steken. In het filmpje komen meerdere hardwerkende moeders voorbij die we kennen uit verschillende films en series op Netflix. We zien hoe de moeders hard aan het werk zijn terwijl zij hun kinderen bij zich hebben. Van acteurs tot regisseurs, alles zien we voorbij komen. Aan het einde van het filmpje wordt er een oproep gedaan om moederschap onder de aandacht te brengen.

Series over moederschap

Op Netflix zijn er meerdere films en series te zien over het moederschap, en zij geven hier ieder hun eigen draai aan. De meeste van deze films en series zijn vooral comedy, maar er zitten ook een paar titels bij die wat dieper op het moederschap en kinderen ingaan. Zo is er bijvoorbeeld de 2-delige documentaire ‘Babies‘ maar ook ‘The beginning of life‘. Tevens zijn er ook verschillende stand-up acts beschikbaar die de focus leggen op zwanger zijn en het moederschap.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.