Dertiger lijkt op moeder

Als dertiger begin je steeds meer op je moeder te lijken

0 Shares

De relatie tussen moeder en kind is een ingewikkelde. Als kind ben je ontzettend blij met je moeder en alles wat ze je geeft. Maar wanneer je wat ouder wordt en in de puberteit terecht komt doe je er alles aan om haar zoveel mogelijk te kwetsen. Daarnaast ontsnap je het liefst van haar gezag en alle regels die ze heeft opgesteld. Wanneer je gaat studeren of het huis uitgaat ben je in eerste instantie ontzettend blij. Maar stiekem ga je je moeder uiteindelijk best wel een beetje missen. We kunnen wel stellen dat de relatie tussen een moeder en kind een ontzettend ingewikkelde relatie is.

Moeder-dochter band enorm gecompliceerd

Natuurlijk geldt het geen wat we net schrijven voor zowel jongens als meiden. Maar de band tussen moeder en dochter is nóg gecompliceerder dan de band tussen moeder en zoon.

Er zijn tal van parallellen tussen jouw leven en het leven van je moeder. Maar uiteindelijk wil je als kind toch gewoon simpelweg de vrijheid om zelfstandig te zijn. Zelf dingen bepalen en zelf dingen doen. Zonder dat je moeder overal bij is. Aan de andere kant zal een ouder altijd wat moeite hebben om zijn of haar kind los te laten. Maar ook jij zal ooit op een moment terecht komen dat je enorm op je moeder gaat lijken.

Moeder dochter

Uitgebreid onderzoek

Julian de Silva heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar dit alles. Hij heeft 2000 mannen en vrouwen een enquête voorgelegd. Uit dit onderzoek blijkt dat we allemaal ooit zullen veranderen in een van onze ouders, en dat is iets waar we best blij om mogen zijn. De hoofdreden is over het algemeen dat we op een bepaald punt in ons leven ook zelf ouders worden van onze kroost. Maar daarnaast is de wijziging van onze lifestyle ook een belangrijk onderdeel.

Rebelse periode voorbij

Maar er werd natuurlijk nog meer onderzoek gedaan door Julian de Silva. Want het is natuurlijk niet alleen maar omdat we zelf ouders worden. De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw haar eerste kind krijgt ligt rond de dertig jaar. Maar ook gaf meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen aan gestopt te zijn met hun rebelse periode tegen hun moeder in het begin van hun dertigerjaren.

Wanneer verander ik dan in mijn moeder?

Ook dat is onderzocht en op basis van alle informatie die beschikbaar is, kunnen we zeggen dat dit rond je 33ste is. Kun jij je alvast voorbereiden op het moment dat het zover gaat komen!

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

294
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.