in ,

Eerste doorzichtige televisie binnenkort op consumentenmarkt China

De tv kost zo’n 6129 euro en is vanaf volgende week beschikbaar

doorzichtige televisie china
© Xiaomi

Al jaren tonen fabrikanten transparante televisies op beurzen. LG heeft er zelfs al een in zijn zakelijke assortiment. Maar nog nooit eerder is er een ‘doorzichtige’ televisie beschikbaar geweest voor consumenten. Xiaomi zegt het eerste bedrijf te zijn die een transparante tv in massaproductie zal nemen.

Doorzichtige televisie China

Wanneer de tv uit staat ziet het eruit als een grote glasplaat met een dunne rand. De oled-beeldtechniek is al transparant maar dit is vaak niet terug te zien. Fabrikanten stoppen vaak de nodige apparatuur in het paneel achter het beeldscherm waardoor het alsnog zwart ziet. In echte transparante televisies wordt dit verwerkt in andere onderdelen.

Doorzichtige tv voor consumenten

LG gebruikt zo’n zelfde soort paneel voor zijn transparante tv, maar deze is niet beschikbaar voor consumenten. Die is bedoeld om te gebruiken voor presentaties of in showrooms. De glasplaat is maar 5,7 mm dik en staat op een dikke ronde voet. Hierin zit het apparatuur in verwerkt. Vanaf volgende week zal de Mi TV Lux Oled Transparant Edition beschikbaar zijn in China voor consumenten. De vraagprijs? 49,999 yuan. Omgerekend komt dat neer op zo’n 6129 euro.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Drie zaken over seks die niemand je ooit vertelt

      Leuke weetjes over de regenboog