doorzichtige televisie china
© Xiaomi
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste doorzichtige televisie binnenkort op consumentenmarkt China

Al jaren tonen fabrikanten transparante televisies op beurzen. LG heeft er zelfs al een in zijn zakelijke assortiment. Maar nog nooit eerder is er een ‘doorzichtige' televisie beschikbaar geweest voor consumenten. Xiaomi zegt het eerste bedrijf te zijn die een transparante tv in massaproductie zal nemen.

Doorzichtige televisie China

Wanneer de tv uit staat ziet het eruit als een grote glasplaat met een dunne rand. De oled-beeldtechniek is al transparant maar dit is vaak niet terug te zien. Fabrikanten stoppen vaak de nodige apparatuur in het paneel achter het beeldscherm waardoor het alsnog zwart ziet. In echte transparante televisies wordt dit verwerkt in andere onderdelen.

Doorzichtige tv voor consumenten

LG gebruikt zo'n zelfde soort paneel voor zijn transparante tv, maar deze is niet beschikbaar voor consumenten. Die is bedoeld om te gebruiken voor presentaties of in showrooms. De glasplaat is maar 5,7 mm dik en staat op een dikke ronde voet. Hierin zit het apparatuur in verwerkt. Vanaf volgende week zal de Mi TV Lux Oled Transparant Edition beschikbaar zijn in China voor consumenten. De vraagprijs? 49,999 yuan. Omgerekend komt dat neer op zo'n 6129 euro.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.