verkeersboetes
Saved Read later
Deel dit bericht

Minister Yesilgöz van justitie wil verkeersboetes verhogen vanwege inflatie

Minister Dilan Yesilgöz van justitie is van plan om de prijzen van verkeersboetes flink te verhogen. Ze heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin de voorgestelde bedragen staan vermeld. Wij hebben de lijst in dit artikel verwerkt, en zoals verwacht is niet iedereen blij met de plannen van Yesilgöz.

Verhoging verkeersboetes met 8,6 procent

Als de Tweede Kamer akkoord gaat met het voorstel van de minister van Justitie dan stijgen de prijzen van verkeersboetes volgend jaar met 8,6 procent. In verhouding met de stijgingen van de afgelopen jaren is dit voorstel absurd hoog. Ter vergelijking: dit jaar stegen de prijzen van verkeersboetes met 2 procent, en in 2021 met 1,6 procent. Yesilgöz heeft naar eigen zeggen een goede reden voor de verhoging.

Volgens de minister van Justitie ligt de reden voor de sterke stijging aan de oorlog in Oekraïne. Door de aanhoudende inflatie is het kabinet genoodzaakt om de torenhoge inflatie door te berekenen aan de burger die niet goed op de verkeersregels let. Het ministerie laat weten de verhoging ‘een rechtvaardig' besluit te vinden omdat de boetes anders ‘goedkoper zouden worden in vergelijking met de normale kosten voor levensonderhoud'. Ja, zo lusten wij er nog wel een paar.

Lijst met de prijzen van verkeersboetes

De plannen van Yesilgöz vallen niet bij iedereen in goede aarde. Tijdens een aflevering van Vandaag Inside noemde tafelgast Özcan Akyol de minister ‘een harteloze heks'. De schrijver benoemde hierbij de duurdere boodschappen, gasprijzen en energiekosten waar de burger op dit moment mee zit opgezadeld. Wij hebben in ieder geval al een gedeelte van de voorgestelde bedragen op een rijtje gezet, dus wees gewaarschuwd.

  • Door rood rijden:  €250 naar €280
  • Bellen achter het stuur:  €350 naar €380
  • Onnodig links rijden:  €220 naar €240
  • Afslaan zonder richting aan te geven:  €100 naar €110
  • Geen gordel dragen:  €150 naar €160
  • Met de telefoon op de fiets:  €140 naar €150
Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Deze bedragen zijn uiteraard zonder administratiekosten, dus als je een boete krijgt dan zul je deze er ook nog bovenop moeten lappen. Het leven wordt dus op alle fronten duurder, dus kijk nog maar eens goed voordat je gas geeft bij een stoplicht, en check vooral of je richtingaanwijzer goed werkt.

https://twitter.com/Nienkemper/status/1567033168808509441

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.