Kabinet vraagt OMT om spoedadvies 14
Kabinet vraagt OMT om spoedadvies
Saved Read later
Deel dit bericht

Kabinet vraagt OMT om spoedadvies

De positieve tests lopen weer op. De laatste dagen zitten er soms dagen bij, waarbij er meer dan 3600 positieve uitslagen worden geteld. Hugo de Jonge heeft daarom het OMT gevraagd om een spoedadvies. Hij wil weten hoe deze oplopende cijfers geduid kunnen worden.

Het is niet aannemelijk dat er weer veel nieuwe ziekenhuisopnames komen omdat de meeste positieve tests komen van jongeren. Zij komen veel samen in de horeca en dit zou een bron van besmettingen zijn. Vooral in de grote steden zijn de cijfers erg hoog. Amsterdam, Groningen en Enschede scoren het hoogst met het aantal besmettingen onder jongeren.

Advies OMT

De laatste keer dat het OMT het kabinet advies gaf vonden zij het niet nodig om weer extra maatregelen af te kondigen maar wat zal nu de uitkomst zijn? De Jonge durft niet te voorspellen wat het OMT zal zeggen. Het is nu niet aan de orde dat kwetsbaren in de samenleving beschermd moeten worden en dat ziekenhuizen het werk niet aan kunnen. Mocht het toch zo zijn dat het OMT extra maatregelen adviseert dan besluit het kabinet vrijdag nog of er maatregelen genomen gaan worden, en welke dit zullen zijn.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Besmettingen vooral onder jongeren

Volgens infectieziekte deskundige zullen de duidingen van de stijgingen niet veranderen. Jongeren worden vooral besmet in studentenhuizen, op feesten en in de horeca. Volgens Van Dissel zijn nieuwe sluitingen nog niet nodig als men zich maar aan de maatregelen houdt, zoals toegangstesten. Deze maatregel wordt lang niet overal goed nageleefd en het kan nodig zijn deze maatregelen goed aan te scherpen. Jongeren worden minder ziek van het virus en het risico dat zij in het ziekenhuis belanden is vrijwel nihil.

Vakantie 

Vanavond zal de Tweede Kamer over de laatste ontwikkelingen debatteren rond de epidemie. Er blijken meerdere partijen zich zorgen te maken over de ontwikkelingen en de oplopende besmettingen. Een gevaar is dat andere landen straks geen Nederlandse vakantiegangers meer willen toelaten.

Er zijn veel mensen die op dit moment één prik hebben gehad of al volledig zijn ingeënt. In Engeland stijgen de besmetting cijfers ook hard maar de druk in de zorg laat daar geen stijging zien.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

De cijfers in ons land stijgen nu wel harder dan vorig jaar september. Desondanks staat de regering achter de keuze van onlangs om vrijwel alle maatregelen los te laten omdat die genomen is omdat de cijfers en de ziekenhuisopnames eerder enorm daalden.

 

 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.