Saved Read later
Deel dit bericht

Een nieuw decennium: zo kan de wereld eruit zien in 2030

2020 kondigt de start van een nieuw decennium aan. Volgens de experts worden we de komende 10 jaar geconfronteerd met behoorlijk wat veranderingen. Niet alleen op economisch gebied, maar zeker ook als het gaat om gezondheid, liefde en relaties. Ook ons eetpatroon gaat volgens bepaalde trendwatchers drastisch veranderen.

Het zou dus zomaar kunnen dat het alom bekende “kroketje uit de muur” plaats moet maken voor de kweekvlees burger met toegevoegde kunstmatige intelligentie. Niet omdat we dom zijn, maar meer omdat echt vlees steeds meer als iets “exclusiefs” wordt gezien. Om je goed voor te bereiden op de komende 10 jaar, hebben we de meest voor de hand liggende veranderingen voor je op een rij gezet.

We gaan de komende 10 jaar anders eten en drinken

Ben je een fervente vleeseter? Dan moet je de komende 10 jaar even op je tanden bijten. Waar vegetariërs, veganisten en flexitariërs nu nog in de minderheid zijn, nemen ze het roer de komende jaren stevig in handen. Steeds meer mensen zullen er bewust voor kiezen om geen vlees of andere dierlijke producten meer te eten.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Een nieuw decennium: zo kan de wereld eruit zien in 2030 14

Niet zozeer om het dierenleed aan banden te leggen, maar temeer omdat vlees gewoonweg steeds duurder wordt. Ook duurzaamheid, het opraken van de voedselbronnen en de globalisering hebben daarmee te maken. De komende 10 jaar kweken we onze groenten, fruit en vleesjes weer lekker zelf.

Van 3 hoog achter naar sky-high wonen in een wolkenkrabber

We gaan in dit nieuwe decennium ook massaal met z’n allen de hoogte in. We zullen wel moeten, want het tekort aan woningen blijft maar toenemen. Rotterdam kent al een vrij indrukwekkende skyline, maar ook steden zoals Utrecht en Eindhoven denken na over hoogbouw.

Een slimme woning

Zo kennen we nu al de slimme thermostaat en de warmtepompen, de komende 10 jaar verandert er nog veel meer. Ons huis gaat steeds meer zelf nadenken. Zo weet het over een aantal jaar bijvoorbeeld precies wanneer je naar bed gaat. Hij doet dan namelijk zelf het licht uit en de verwarming lager. Het bed moet je dan nog wel zelf opmaken.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Zeg maar dag tegen je kater en je rokershoestje

De komende 10 jaar raken we in de ban van lichamelijke gezondheid. Natuurlijk zijn er nu al bepaalde types die compleet doorgeslagen zijn, maar in dit nieuwe decennium hechten we steeds meer waarde aan ons lijf. Alcohol en sigaretten horen daar niet bij.

Een nieuw decennium: zo kan de wereld eruit zien in 2030 15

De komende jaren zullen er alternatieven beschikbaar komen die onze honger naar alcohol en nicotine op een verantwoorde wijze moet gaan stillen. Het bestellen van een 0,0 is dus helemaal oké.

Liefde van onze mobiele devices

Ja inderdaad. Onze mobiele apparaten weten in de toekomst precies waar we behoefte aan hebben. Ze voelen zowel onze mentale als fysieke belemmeringen en emoties. Denk je net van het gezeur van je moeder af te zijn, begint je smartwatch te zeiken dat je vandaag toch écht naar de sportschool moet.

En het gaat nog verder. Onze mobiele apparaten kunnen straks ook onze WhatsApp berichten lezen. Nog even en we moeten onze telefoon een verklaring geven over het pikante berichtje dat je zojuist ontving!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.