Krijg jij later ook spijt van je studie? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Krijg jij later ook spijt van je studie?

Studeren. We doen het tegenwoordig steeds vaker en steeds langer. Maar gaat de studie die jij doet je wel het gewenste resultaat opleveren? Dat is nog maar net even de vraag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een groot aantal studenten is die spijt heeft van hun studie. Welke studies dat zijn en waarom de (oud)studenten spijt hebben van hun keuze? Dat lees je hieronder!

Hoe kies je een studie?

We worden tegenwoordig steeds jonger voorbereidt op onze studies en wat we van het leven moeten gaan maken. Op de basisschool wordt al, mede door jouw presteren, bepaald welke stroming we gaan volgen in het voortgezet onderwijs. Eenmaal bezig in het voortgezet onderwijs moet je na twee of drie jaar een profiel gaan kiezen. Maar eerlijk is eerlijk, hoe goed weet je op je vijftiende nou eigenlijk wat je later wil worden?

Brandweerman, piloot, zeemeermin of dokter

Je kent het vast nog wel, vroeger had je al een perfect beeld van wat je wilde worden. Waarschijnlijk al ver voor dat je überhaupt aan het werk ging. Maar de droom van brandweerman, piloot of zeemeermin is, bij de meeste mensen, inmiddels wel zo'n beetje vergaan. Dus ga je op zoek naar iets anders. En dat op zoek gaan naar iets anders is nog niet zo gemakkelijk als we denken. Onderzoek wijst uit dat (toekomstige) studenten heel wat uren achter de computer doorbrengen op zoek naar een nieuwe studie. Als we dan denken er uit te zijn komen we er vervolgens achter dat dát het toch net niet was. Dus gaat de zoektocht weer verder.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Ongelukkig worden tijdens of na je studie

Er zijn tal van mensen die aangeven dat ze niet bepaald gelukkig zijn met de keuze die ze eerder gemaakt hebben. Vaak zijn er weinig beschikbare banen in de richting waarin gestudeerd is of is de beloning op z'n zachtst gezegd echt bedroevend. Studeer daarom voor iets waar je écht gelukkig van wordt. Elke dag chagrijnig naar je werk moeten is nou ook niet bepaald de oplossing.

De Top-15 studies waar mensen (achteraf) ongelukkig van worden

Ben je van plan om één van deze studies te gaan doen of ben je op dit moment bezig met een studie? Ga dan vooral even na of je het wel echt zo leuk vindt als dat je dacht. Dit zijn de studierichtingen waarvan de meeste mensen aangegeven hebben in een Brits onderzoek dat ze er ongelukkig van worden. Om het nog iets duidelijker te maken hebben we ook de percentages uit het onderzoek maar voor je meegenomen

 1. Psychologie (67%)
 2. Kunst & Design (47%)
 3. Geschiedenis & Aardrijkskunde (47%)
 4. Media, Marketing & Communicatie (46%)
 5. Rechten (29%)
 6. Natuurkunde, levenswetenschappen en gezondheidskunde (26%)
 7. Literatuurstudies (25%)
 8. Bouwkunde (25%)
 9. Management (25%)
 10. Moderne talen (24%)
 11. Economie (24%)
 12. Bedrijfskunde (23%)
 13. Wiskunde (20%)
 14. Computerwetenschappen (19%)
 15. Scheikunde (13%)
Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.