in ,

Waar ligt de prioriteit van de politie tijdens oud & nieuw?

Zal er actief gehandhaafd worden op de coronamaatregelen?

wordt er actief gehandhaafd op coronamaatregelen

Door het vuurwerkverbod zal het dit jaar een stille jaarwisseling worden. Tevens wordt er ook verwacht dat we niet meer dan 2 gasten ontvangen. Is het mogelijk om die regels toch nog te breken, of zal de politie actief bezig zijn met het handhaven hiervan?

Welke meldingen hebben prioriteit tijdens oud & nieuw?

De prioriteiten zullen dit jaar niet bij het naleven van de coronaregels liggen. Ieder jaar opnieuw vinden er tijdens oud & nieuw veel geweldsincidenten plaats, en de politie gaat er vanuit dat het dit jaar niet anders zal zijn. Dit is dan ook waar de prioriteit van de politie zal liggen. Vooral de geweldsincidenten waarbij hulpverleners slachtoffers zijn krijgen prioriteit, evenals de handhaving van openbare orde en excessen op straat.

Wordt er actief gehandhaafd op coronamaatregelen?

Er zal niet specifiek gekeken worden of iedereen de coronamaatregelen naleeft maar als de politie voorbij loopt en bijvoorbeeld tien mensen in de woonkamer zien zitten, dan zullen zij wel even aanbellen. Meldingen van overvolle woonkamers of illegale feesten zullen geen prioriteit krijgen als er ook andere belangrijkere meldingen open staan, hoewel illegale feesten weer een grotere prioriteit hebben dan een woonkamer met tien mensen. Tevens kan de politie ook niet zomaar een woonkamer binnen stappen en boetes gaan uitdelen. Daarvoor moet toestemming gevraagd worden bij de officier van justitie.

Bekijk ook:
Buurman belt politie voor ontvangstcomité klasgenootjes Vinz na strijd tegen kanker

Illegaal vuurwerk

Omdat er dit jaar een vuurwerkverbod geldt is het makkelijker om het gebruik van illegaal vuurwerk aan te pakken. Het ‘normale’ vuurwerk wordt al een tijdje niet meer verkocht waardoor de vuurwerkliefhebbers alleen nog op illegaal vuurwerk gewezen zijn. De politie verwacht niet dat dit op grote schaal zal plaatsvinden, maar houden wel rekening met verschillende situaties. Zo zijn er bijvoorbeeld tests gedaan waarbij onderzocht is wat het effect op agenten is bij een explosie op minder dan 150 meter afstand. Preparatie is volgens de politie ontzettend belangrijk voor het korps tijdens deze jaarwisseling.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.