horeca 17 januari open
Saved Read later
Deel dit bericht

Horeca is het nu echt zat: deuren gaan op 17 januari open

Eerder deze week werd er door de horeca gedreigd om hun deuren binnenkort weer open te doen, ongeacht de maatregelen. Nu komen de horeca ondernemers ook met een datum: 17 januari 2021. Voor een groot aantal horeca ondernemers is de maat nu echt vol. 

Horeca op 17 januari open

In 50 steden en regio's zullen er weer horeca zaken op gaan op 17 januari 2021, ongeacht of er op dat moment nog een gedeeltelijke lockdown is of niet. Dit naar aanleiding van de uitspraken van Hugo de Jonge die hij vorige week in de wandelgangen van de Tweede Kamer deed. Hij vertelde toen dat we er vanuit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown nog wel langer gaat duren dan half januari. Dit schoot bij veel horeca ondernemers in het verkeerde keelgat.

Horeca verzuipt

Johan de Vos, woordvoerder namens de afdelingen, laat weten dat zij het niet vinden kunnen dat de deuren tot eind januari of langer dicht moeten blijven. Het water zou inmiddels niet meer tot aan de lippen staan, maar in de mond stromen. De horeca zou op het punt staan om keihard te verzuipen, en de ondernemers houden het zo niet langer vol. Er zijn meerdere ondernemers die dreigen failliet te gaan door de maatregelen.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

Waar gaat de horeca weer open?

Verschillende horecabedrijven hebben ervoor gekozen om zich bij deze actie aan te sluiten. Het gaat hierbij om ondernemers in vijftig lokale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), maar de landelijke organisatie staat niet achter deze beweging. Onder andere in Breda, Maastricht, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen en Alkmaar zullen verschillende horeca ondernemingen op 27 januari 2021 weer hun deuren openen.

Boete coronamaatregelen

Het is nog maar de vraag hoe het kabinet hierop gaat reageren. Normaal gesproken zou een horeca ondernemer dezelfde straf krijgen als iemand die een feest organiseert met meer dan 100 mensen: drie maanden gevangenisstraf of een boete van 4350 euro. Begin oktober was het nog zo dat één op de twintig horeca medewerkers positief getest waren op het coronavirus.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.