Wat zijn de voordelen van palletranden?

0 Shares

Wie in een magazijn werkt zal maar al te bekend zijn met pallets. Stevige, houten planken die op zo’n manier gemaakt zijn dat er ontzettend veel gewicht op kan rusten zonder dat het hout breekt. Je ziet vaak  dat producten op pallets zo hoog mogelijk gestapeld worden, om er vervolgens flink wat folie omheen te wikkelen zodat alles op zijn plek blijft. Maar er is een veel goedkopere, en tevens ook efficiëntere manier om dit te doen: palletranden!

Wat zijn palletranden?

Om het even in Jip en Janneke taal te zeggen, palletranden kunnen gebruikt worden om een stevige houten krat te bouwen. Ze zijn ideaal om te gebruiken voor opslag, verpakking en verschepen van producten die veilig en beschermd moeten worden. Steeds meer bedrijven beginnen te zien dat dit een betere en goedkopere oplossing is dan kilometers folie inslaan per maand. Wereldwijd worden er zo’n 20.000.000 palletranden per jaar gemaakt. De constructie is vrij simpel waardoor je een krat van elke gewenste hoogte kunt creëren. Je kunt ook palletranden aan elkaar zetten waardoor je de krat helemaal op maat kunt maken.

Hoe worden palletranden gemaakt?

De reden dat palletranden zo goedkoop zijn, is de simpliciteit van het product. Meestal bestaat een palletrand uit vier tot zes planken die samengevoegd zijn met een aantal scharnieren. Dit geeft genoeg stevigheid om een deugende kist te maken die stevig op een pallet of andere palletrand kan staan. Het gebruik van de scharnieren zorgt ervoor dat je de palletranden kunt inklappen wanneer deze niet gebruikt worden.

Voordelen palletranden

Er zitten meerdere voordelen aan palletranden. Zo zijn ze bijvoorbeeld ideaal om producten te beschermen. Soms liggen producten niet helemaal stabiel op een pallet waardoor gepaste bescherming noodzakelijk is om schade tijdens transport of laden en lossen te voorkomen. Door palletranden te gebruiken voorkom je deze schade omdat de vracht stabiel staat. Om er honderd procent zeker van te zijn dat jouw lading beschermd is, bestaan er ook deksels voor palletranden. Tevens kun je ook gewoon een palletkist kopen bij palletcentrale zodat je het zelf niet in elkaar hoeft te zetten.

Daarnaast kun je meer opslag kwijt in jouw magazijn omdat de palletranden ruimtebesparend zijn. Je kunt palletranden op elkaar zetten om houten pallets te stapelen, of je kunt de palletranden inklappen wanneer deze niet gebruikt worden. Wanneer de pallets tijdens transport op elkaar gezet worden kun je gebruik maken van kunststof hoeken om het stapelen te vergemakkelijken. Tevens zijn palletranden ook een goedkope maar efficiënte manier van opslaan en transporteren. Ze zijn herbruikbaar en goedkoop in aanschafkosten waardoor je op de lange termijn meer winst kunt maken.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

40
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.