Wat zijn de voordelen van palletranden? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van palletranden?

Wie in een magazijn werkt zal maar al te bekend zijn met pallets. Stevige, houten planken die op zo'n manier gemaakt zijn dat er ontzettend veel gewicht op kan rusten zonder dat het hout breekt. Je ziet vaak  dat producten op pallets zo hoog mogelijk gestapeld worden, om er vervolgens flink wat folie omheen te wikkelen zodat alles op zijn plek blijft. Maar er is een veel goedkopere, en tevens ook efficiëntere manier om dit te doen: palletranden!

Wat zijn palletranden?

Om het even in Jip en Janneke taal te zeggen, palletranden kunnen gebruikt worden om een stevige houten krat te bouwen. Ze zijn ideaal om te gebruiken voor opslag, verpakking en verschepen van producten die veilig en beschermd moeten worden. Steeds meer bedrijven beginnen te zien dat dit een betere en goedkopere oplossing is dan kilometers folie inslaan per maand. Wereldwijd worden er zo'n 20.000.000 palletranden per jaar gemaakt. De constructie is vrij simpel waardoor je een krat van elke gewenste hoogte kunt creëren. Je kunt ook palletranden aan elkaar zetten waardoor je de krat helemaal op maat kunt maken.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Hoe worden palletranden gemaakt?

De reden dat palletranden zo goedkoop zijn, is de simpliciteit van het product. Meestal bestaat een palletrand uit vier tot zes planken die samengevoegd zijn met een aantal scharnieren. Dit geeft genoeg stevigheid om een deugende kist te maken die stevig op een pallet of andere palletrand kan staan. Het gebruik van de scharnieren zorgt ervoor dat je de palletranden kunt inklappen wanneer deze niet gebruikt worden.

Voordelen palletranden

Er zitten meerdere voordelen aan palletranden. Zo zijn ze bijvoorbeeld ideaal om producten te beschermen. Soms liggen producten niet helemaal stabiel op een pallet waardoor gepaste bescherming noodzakelijk is om schade tijdens transport of laden en lossen te voorkomen. Door palletranden te gebruiken voorkom je deze schade omdat de vracht stabiel staat. Om er honderd procent zeker van te zijn dat jouw lading beschermd is, bestaan er ook deksels voor palletranden. Tevens kun je ook gewoon een palletkist kopen bij palletcentrale zodat je het zelf niet in elkaar hoeft te zetten.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Daarnaast kun je meer opslag kwijt in jouw magazijn omdat de palletranden ruimtebesparend zijn. Je kunt palletranden op elkaar zetten om houten pallets te stapelen, of je kunt de palletranden inklappen wanneer deze niet gebruikt worden. Wanneer de pallets tijdens transport op elkaar gezet worden kun je gebruik maken van kunststof hoeken om het stapelen te vergemakkelijken. Tevens zijn palletranden ook een goedkope maar efficiënte manier van opslaan en transporteren. Ze zijn herbruikbaar en goedkoop in aanschafkosten waardoor je op de lange termijn meer winst kunt maken.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.