in

NiceNice CoolCool AngryAngry LOLLOL sadsad OMGOMG

Zomer 2020 wordt heet en droog met hittegolven

In juli krijgen we een beetje afkoeling

hittegolf 2020

Tot nu toe is het weer heel wisselvallig geweest. Waar we vorige week nog lekker weg zaten te smelten in de zon, zitten we nu binnen door regen, hagel en onweersbuien. In de zomer van dit jaar zal dat anders zijn. Weeronline voorspelt dat deze zomer opnieuw warm en droog wordt, met de nodige hittegolven.

Hittegolf

Om van een hittegolf te spreken moet het minimaal vijf opeenvolgende dagen 25 graden zijn, waarvan drie dagen de 30 graden wordt aangetikt. De hittegolven worden vooral in juni en augustus verwacht. In juli wordt er weer natter weer verwacht, maar nog steeds hoge temperaturen.

Extreme droogte

In het oosten van het land zou dit kunnen betekenen dat veel bomen het niet meer redden. Er is al drie jaar op een rij sprake van extreme droogte in het oosten van het land. De temperatuur en de hoeveelheid regen is vooral afhankelijk van de richting van de wind. Mocht deze wind uit het westen komen, dan kunnen we koelere lucht verwachten. De verwachting is dat het gemiddeld 18,5 graden zal worden deze zomer, terwijl dit normaal gesproken 17 graden is. Ook wordt er 170 millimeter neerslag verwacht, terwijl dit normaal 224 millimeter is. Hoe het weer zich daadwerkelijk gaat vormen moeten we nog maar afwachten.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Coronavirus België maatregelen

Grens met België dicht tot en met 8 juni

Genieten van het koken in je nieuwe keuken