hittegolf 2020
Saved Read later
Deel dit bericht

Zomer 2020 wordt heet en droog met hittegolven

Tot nu toe is het weer heel wisselvallig geweest. Waar we vorige week nog lekker weg zaten te smelten in de zon, zitten we nu binnen door regen, hagel en onweersbuien. In de zomer van dit jaar zal dat anders zijn. Weeronline voorspelt dat deze zomer opnieuw warm en droog wordt, met de nodige hittegolven.

Hittegolf

Om van een hittegolf te spreken moet het minimaal vijf opeenvolgende dagen 25 graden zijn, waarvan drie dagen de 30 graden wordt aangetikt. De hittegolven worden vooral in juni en augustus verwacht. In juli wordt er weer natter weer verwacht, maar nog steeds hoge temperaturen.

Extreme droogte

In het oosten van het land zou dit kunnen betekenen dat veel bomen het niet meer redden. Er is al drie jaar op een rij sprake van extreme droogte in het oosten van het land. De temperatuur en de hoeveelheid regen is vooral afhankelijk van de richting van de wind. Mocht deze wind uit het westen komen, dan kunnen we koelere lucht verwachten. De verwachting is dat het gemiddeld 18,5 graden zal worden deze zomer, terwijl dit normaal gesproken 17 graden is. Ook wordt er 170 millimeter neerslag verwacht, terwijl dit normaal 224 millimeter is. Hoe het weer zich daadwerkelijk gaat vormen moeten we nog maar afwachten.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.