Vreselijke bosbranden teisteren Turkije 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vreselijke bosbranden teisteren Turkije

In de regio Antalya woeden hevige bosbranden. Nederlanders die vakantie vieren in Turkije zijn geëvacueerd. Zij moeten hun vakantie elders in Turkije voortzetten. Het ministerie van Binnenlandse zaken houdt contact met deze acht personen. Er zijn nog geen berichten dat er meer Nederlanders getroffen zouden zijn door de natuurbranden.

De autoriteiten in Turkije zeggen vooruitgang te boeken bij de bestrijding van de tientallen natuurbranden die het land in de greep houden. De branden hebben het leven gekost van zeker vier mensen. Ondertussen zijn er tweehonderd mensen gewond geraakt. Men moest door de branden evacuaties uitvoeren in dorpen, hotels en ook de toeristische gedeeltes van de zuidkust. Daar kregen de Nederlandse toeristen ook mee te maken.

Vlucht tassen staan klaar

Het gezin van Duijn is klaar voor de evacuatie maar tot nu toe is dit nog niet nodig gebleken. Zij kunnen direct vertrekken als dit nodig is. De vlucht tassen staan ingepakt klaar voor als dat moment komt. Zij kunnen nog wel op het strand zitten bij Içmeler, dit ligt op acht kilometer afstand van Marmaris.

Hoog boven de bergen zie je de rookpluimen. De weg die naar Marmaris leidt en een vluchtroute zou kunnen zijn is afgesloten. De toeristen kunnen gewoon op het strand liggen maar de brandweer houdt alles nauwlettend in de gaten omdat de vuren verderop weer hevig oplaaien. Als het goed is zitten de toeristen daar veilig maar dit kan veranderen als de wind draait.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Blushelikopters vliegen af en aan

De blushelikopters vliegen af en aan. Hotels hebben de stroomvoorzieningen uitgeschakeld voor de veiligheid. Het gezin Van Duijn zegt zich nog wel te vermaken voor de paar dagen dat ze daar zijn maar vooral mee te leven met de bevolking. Vrijdagochtend werd er gemeld dat 57 van de 71 branden onder controle waren of zelfs helemaal waren geblust. Er woedden nog branden in zes provincies. Antalya is daar één van.

Het is een nieuwe klap voor de toeristensector die toch al hard geraakt is in het land. Men lijdt onder de economische gevolgen van de corona pandemie. Tientallen helikopters vliegen af en aan om te helpen blussen. Er zijn 4000 manschappen actief om het vuur te bestrijden. Rusland heeft drie blusvliegtuigen gestuurd om Turkije te helpen bij de bluswerkzaamheden.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.