Sinterklaas intocht Amsterdam
Saved Read later
Deel dit bericht

Geen Sinterklaasintocht, wel een nieuwe Sint

Ook Sinterklaas moet de nodige hinder ervaren van het coronavirus. Dit jaar zal de Sinterklaasintocht helaas niet mogelijk zijn in zijn traditionele vorm. Er komt wel weer een nieuw Sint, namelijk Derek de Lint. De 69-jarige acteur is onder andere bekend van Zwartboek, Gooische vrouwen en Michiel de Ruyter

Sinterklaas intocht

Vorig jaar reed Derek de Lint mee tijdens de intocht als postpiet. Hij nam als postpiet de brieven en tekeningen van kinderen in ontvangst en kon zo van dichtbij zien hoe het in zijn werk ging om Sinterklaas te zijn. De Lint laat weten dat hij dit heel indrukwekkend vond. Alle aandacht was op de goedheiligman gericht. Hij vindt het dan ook een hele eer om te doen. De Sinterklaas intocht in Amsterdam is nog altijd de grootste van Nederland met honderdduizenden kinderen en ouders langs de route.

Waarschijnlijk zal er dit jaar gekozen worden voor een aankomst met de stoomboot op het Zeeburgereiland. Helaas kan er door de coronacrisis geen publiek bij zijn. Er worden nog verschillende scenario's ontwikkeld zodat kinderen alsnog zo veel mogelijk kunnen genieten van de intocht.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Nieuwe Sinterklaas

Derek de Lint wordt de tiende Sinterklaas van Amsterdam. Hij legt uit dat hij goed heeft nagedacht over wat voor Sint hij precies wilt zijn. Zelf vindt hij een statige Sint wel fijn. Een Sinterklaas die high-fivend door de straten gaat vindt hij geen gezicht.

In de filmwereld ligt het op dit moment stil voor de acteur. Het was de bedoeling dat hij naar Zuid-Afrika zou gaan voor het opnemen van een actiefilm maar dat is voorlopig uitgesteld. Hij heeft vooral begrip voor jonge collega's die nog weinig bekendheid hebben en nog geen geld op de bank hebben. Toch kan de acteur wel genieten van de tijd die hij nu kan spenderen met zijn familie.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.