in

Geen Sinterklaasintocht, wel een nieuwe Sint

Vorig jaar reed de nieuwe Sint mee als postpiet

Sinterklaas intocht Amsterdam

Ook Sinterklaas moet de nodige hinder ervaren van het coronavirus. Dit jaar zal de Sinterklaasintocht helaas niet mogelijk zijn in zijn traditionele vorm. Er komt wel weer een nieuw Sint, namelijk Derek de Lint. De 69-jarige acteur is onder andere bekend van Zwartboek, Gooische vrouwen en Michiel de Ruyter

Sinterklaas intocht

Vorig jaar reed Derek de Lint mee tijdens de intocht als postpiet. Hij nam als postpiet de brieven en tekeningen van kinderen in ontvangst en kon zo van dichtbij zien hoe het in zijn werk ging om Sinterklaas te zijn. De Lint laat weten dat hij dit heel indrukwekkend vond. Alle aandacht was op de goedheiligman gericht. Hij vindt het dan ook een hele eer om te doen. De Sinterklaas intocht in Amsterdam is nog altijd de grootste van Nederland met honderdduizenden kinderen en ouders langs de route.

Waarschijnlijk zal er dit jaar gekozen worden voor een aankomst met de stoomboot op het Zeeburgereiland. Helaas kan er door de coronacrisis geen publiek bij zijn. Er worden nog verschillende scenario’s ontwikkeld zodat kinderen alsnog zo veel mogelijk kunnen genieten van de intocht.

Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix - Week 10

Nieuwe Sinterklaas

Derek de Lint wordt de tiende Sinterklaas van Amsterdam. Hij legt uit dat hij goed heeft nagedacht over wat voor Sint hij precies wilt zijn. Zelf vindt hij een statige Sint wel fijn. Een Sinterklaas die high-fivend door de straten gaat vindt hij geen gezicht.

In de filmwereld ligt het op dit moment stil voor de acteur. Het was de bedoeling dat hij naar Zuid-Afrika zou gaan voor het opnemen van een actiefilm maar dat is voorlopig uitgesteld. Hij heeft vooral begrip voor jonge collega’s die nog weinig bekendheid hebben en nog geen geld op de bank hebben. Toch kan de acteur wel genieten van de tijd die hij nu kan spenderen met zijn familie.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden

Dit is het duurste horloge ter wereld!