Milieuvriendelijk wonen, hoe begin je daarmee? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Milieuvriendelijk wonen, hoe begin je daarmee?

Tegenwoordig ligt de nadruk steeds meer op milieuvriendelijk wonen. Hiervoor zijn al allerlei alternatieven gevonden zoals groen gas, zonnepanelen en allerlei andere geniale uitvinden. Als je echt milieuvriendelijk wilt wonen dan moet je verder kijken dan alleen jouw gas en energiegebruik. Wat je binnen in jouw woning doet draagt hier ook aan bij.

Milieuvriendelijk wonen

Wie wilt dat de wereld veranderd moet eerst bij zichzelf gaan kijken. Verandering begint bij jezelf. Hartstikke leuk en aardig dat je al overgestapt bent op milieuvriendelijke energie, maar je kunt nog genoeg binnenshuis doen.

Een van de makkelijkste veranderingen is om plastic te vervangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van jouw wasmand? Waarschijnlijk is deze van plastic gemaakt. Een milieuvriendelijke wasmand is dan een prima eerste stap. Je haalt hierdoor trouwens ook een stukje cultuur in huis! Gevlochten manden kunnen uit verschillende landen komen. De ene mand komt uit Marokko, een andere mand weer uit Ghana, en zo heeft elk land en cultuur zijn eigen bijzondere mand. Alles wordt met de hand gemaakt waardoor geen twee manden hetzelfde zijn.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Zero waste

Heb je het huis al van top tot teen milieuvriendelijk gemaakt? Dan kun je het nog een stapje verder nemen door zero waste proberen te leven. Dit is een flinke uitdaging en is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Het is hierbij de bedoeling dat je zo min mogelijk weggooit en alles tot zijn volle potentie benut. Tegenwoordig kan het dan ook lastig zijn om zero waste te koken omdat ontzettend veel dingen in plastic verpakt zijn. Gelukkig komen er steeds meer winkels bij die hier aandacht aan besteden. Zero waste koken wordt hierdoor ook makkelijker.

We weten allemaal dat iets veel makkelijker vol te houden is wanneer je het samen met een ander doet. Of het nu een dieet is, een nieuwe sport of een nieuwe leefstijl, samen is het gewoon gezelliger en beter te doen. Gaan jullie samen proberen om zero waste te leven? Koop dan eens een leuk zero waste cadeaupakket voor jouw vriend of vriendin!

Bekijk ook:
Hoe overleef je Valentijnsdag als single?

Het pakket bevat een glazen beugelpot die meerdere doeleinden heeft. Sommige mensen vinden het fijn om hier hun afval in te bewaren. Zo hebben zij een goed overzicht van hoeveel afval zij in één jaar produceren. Ze zijn ook uitstekend als bewaarpotten te gebruiken voor voedsel. Verder zit er ook nog een ronde, houten afwasborstel bij het pakket zodat je geen plastic hoeft te gebruiken. Daarnaast zit er een vaatdoek in, een zakje natrium bicarbonaat en anti-vlek citroenzeep. Een prima starterskit voor wie interesse heeft in zero waste.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.