Protesten tegen corona maatregelen evenementensector

0 Shares

Er zijn vandaag in diverse steden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de maatregelen die vooral de evenementensector hard treffen. Er deden rond de 70.000 demonstranten mee. Men wilde laten zien dat men erg gefrustreerd is. 

De actie Unmute Us werd een groot succes. In Groningen, Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht kwamen de betogers bijeen. Zij eisten dat de evenementen per 1 september weer gewoon in volledigheid mogen plaatsvinden. In Amsterdam was het zo druk dat de gemeente mensen opriep om niet meer te komen. Elders was het ook erg druk.

Kunst en muziekliefhebbers liepen mee

Er liepen duizenden kunst en muziekliefhebbers vanaf de Erasmusbrug de binnenstad in. Rotterdam was druk. Men zocht steun bij elkaar omdat men het zat is dat er totaal geen vooruitgang zit in het loslaten van de maatregelen. De organisator zegt het krom te vinden dat de sector zoveel te verduren heeft gekregen terwijl andere sectoren waar ook veel mensen bij elkaar komen, wel doorgang mogen vinden.

Bekijk ook:
Komen er nieuwe verkiezingen in Nederland?

Bij sport kan veel meer maar bij festivals en andere evenementen is er totaal geen vooruitgang te zien. Misschien is het tijd om alles eens om te draaien en de andere sectoren dicht te gooien om nu de evenementen sector de kans te geven ook festivals en zo te organiseren.

Willekeur in maatregelen

Ook zegt een professioneel muzikant ervan te balen dat hij al een jaar nauwelijks iets mag doen. Wel mogen er 30.000 fans naar een Grand Prix in Oostenrijk waarin Max Verstappen reed. Op elkaar geplakt bekeken zij daar de race.

ID&T is ontzettend blij met de grote opkomst. De festivalorganisatie hoopt dat de overheid heeft meegekeken en zich nog eens beraadt over haar besluit tot nu toe. Iedereen in Nederland is het er wel mee eens dat dit niet meer kan, de maat is echt vol. Mensen moeten weer het leven kunnen vieren. Er zijn te veel en te lang offers gebracht.

Bekijk ook:
Zijn de Taliban te vertrouwen?

Je ziet ook meer en meer dat mensen ronduit gefrustreerd zijn over de willekeur van de besluitvorming van het kabinet. Het is niet langer meer te verantwoorden en de maat is onderhand vol. Er zijn geen goede redenen waarom er nu geen evenementen zouden kunnen plaatsvinden. Daar zijn heel goede onderzoeken naar gedaan die dit bewijzen en waar geen speld tussen te krijgen is

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.