Datalek in NL-Alert applicatie

0 Shares

De Nederlandse overheid heeft het maar druk met apps. Er is op dit moment nog steeds geen goede corona-app gevonden zonder datalekken of andere problemen. Maar wat blijkt vandaag? De NL-Alert applicatie heeft óók een datalek. Het lek werd in Maart al gevonden.

Locatiegegevens & meer gelekt

De locatiegegevens van de gebruikers van de NL-Alert app zijn bij een externe partij terecht gekomen. Het gaat hierbij om de partijen die de notificaties namens de app uitsturen naar mensen in de getroffen regio. Daarnaast zou er hiermee mogelijk ook persoonlijke informatie naar buiten zijn gelekt. De andere persoonlijke informatie zou in dit geval gaan om onder andere de provider van de gebruiker, softwareversie van de telefoon en eventuele andere geïnstalleerde apps.

Verwijder de app!

De oproep die Fred Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie, deed aan het Nederlandse volk was duidelijk. Verwijder de app. Dan kan het niet meer gebeuren. Hoe het lek verder gedicht zal worden is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk zouden updates van de software er voor moeten zorgen dat data niet meer verder naar buiten kan lekken.

Aanvullend systeem

De app is een aanvulling op het bestaande NL-Alert systeem. Waar vroeger alleen de sirenes afgingen, worden tegenwoordig ook meldingen verstuurd naar iedereen die zich in een bepaalde omgeving bevindt. Het is niet alleen de NL-Alert app die hier voor zorgt. De standaardmeldingen komen namelijk via een speciaal protocol, genaamd cell broadcast. Het gaat in dit geval alleen om de applicatie van de Nederlandse overheid, die op dit moment zo’n 85.000 keer gedownload en geïnstalleerd is.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

265
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.