Heel Holland bakt bananenbrood 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Heel Holland bakt bananenbrood

Er is haast geen ontkomen meer aan. Door de crisis zitten we met z'n allen veel thuis. Ook in de supermarkten valt het op dat we steeds meer producten kopen om zelf lekker te bakken. Maar er is één ding wat er wel heel erg bovenuit springt. Bananenbrood. Wij gingen op onderzoek uit hoe het kan dat dit zo ontzettend populair is geworden en hebben daarnaast ook nog eens een heerlijk en gezond recept voor je.

Iedereen kan bananenbrood bakken

Een van de grote redenen waarom het bakken van bananenbrood zo ontzettend populair is, is omdat iedereen het kan maken. Met slechts een paar simpele stappen maak jij je eigen versie van het bananenbrood en kun je een paar uur later heerlijk smikkelen. Natuurlijk is het maken van bananenbrood niet iets wat zomaar ineens op komt zetten, er was al een trend bezig voordat het virus op onze deuren klopte. Maar nu we massaal thuis zitten willen we het allemaal natuurlijk wel een keertje proberen.

Hoe gezond is bananenbrood?

Net als met ieder recept kun je het natuurlijk zo gezond maken als je zelf wilt. Want hoewel bananenbrood het woord brood in zich heeft, is het eigenlijk gewoon cake. En cake is niet per definitie heel gezond. De meeste recepten die op het internet te vinden zijn, zijn dan ook niet zo gezond. Er zit veel suiker in bananenbrood, waardoor het wel echt een caloriebom te noemen valt. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon gezonde alternatieven om toch een heerlijk bananenbrood op tafel te zetten.

Bekijk ook:
Nederlanders consumeren jaarlijks gemiddeld 75 kilo vlees

Heel Holland bakt bananenbrood 9

Gezond bananenbrood maken

Wanneer je op de gezonde tour wilt gaan raden we je aan om de volgende producten in huis te halen:

  • 4 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 180 gram speltbloem
  • 3 dadels
  • een half zakje bakpoeder
  • kaneel

Nu is het van belang om als eerst de oven voor te verwarmen. Zet hiervoor de oven op 180 graden. En doe de dadels ongeveer vijf minuten in warm water. Hierdoor zullen de dadels wat zachter worden. Na deze vijf minuten verwijder je de pit en kun je de dadels in stukjes snijden.

Stop vervolgens drie bananen, de eieren, een snufje kaneel en de dadels bij elkaar en mixen maar. Wanneer dit beslag mooi glad geworden is doe je het in een kom. In de kom kun je vervolgens de speltbloem en de bakpoeder door het beslag heen husselen.

Stop het hele beslag in een cakevorm en snij de overgebleven bananen door de lengte. Leg deze laatste banaan bovenop de mix.

Bekijk ook:
Amerika's Sneeuwdessert: Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?

Als laatste stap hoef je alleen het bananenbrood nog maar in de oven te stoppen. Dit duurt ongeveer vijftig minuten, maar controleer voor de zekerheid nog wel even of je bananenbrood gaar is.

Gemakkelijk bananenbrood maken

Maar er zijn natuurlijk ook oplossingen als je niet alles zelf wilt afwegen, en iets ongezonder wil gaan. Er zijn kant-en-klare bakmixen voor bananenbrood te koop bij de meeste grote supermarkten. Je vindt ze over het algemeen bij de producten die je kunt gebruiken om thuis te bakken, zoals cake en taart. Niet iedere mix is hetzelfde, dus wat je verder moet toevoegen en hoe je het moet maken staat vermeldt op de verpakking.

Eet smakelijk!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.