in

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) besmet met coronavirus

De gemeente Rotterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat burgemeester Ahmed Aboutaleb (59) besmet is met het coronavirus. Hij zit volgens zijn woordvoerster op dit moment thuis met milde klachten en moet op advies van de GGD zeven dagen in isolatie blijven. De burgemeester zal vanuit huis blijven werken.

Burgemeester Rotterdam besmet

Er staat al een vervanger klaar voor Rotterdamse zaken indien dit de komende dagen nodig zou zijn, namelijk locoburgemeester Bert Wijbenga. Voor taken binnen de veiligheidsregio zal burgemeester van Schiedam Cor Lamers hem waarnemen. De Rotterdamse burgemeester kreeg vrijdag klachten en is zondagavond met voorrang getest. Hoe de burgemeester precies besmet is geraakt is nog niet duidelijk.

Coronamaatregelen

De burgemeester maakte zich samen met burgemeester Femke Halsema van Amsterdam hard voor een mondkapjesverplichting. Het aantal besmettingen in hun regio liep op dat moment flink op. Later werd de mondkapjesplicht weer afgeschaft. Met de nieuwe oproep van premier Mark Rutte heeft hij dit advies opnieuw onderstreept. Hij riep op om alleen winkeliers in Rotterdam en omgeving met een mondkapje de winkel binnen te laten.

Bekijk ook:
Poll: Moeten de terrassen per direct worden heropend?

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Quiz: Wat weet je van Halloween?

pleidooi Jos B

Zaak Nicky Verstappen: Dit is het pleidooi van Jos B