Burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) besmet met coronavirus 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) besmet met coronavirus

De gemeente Rotterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat burgemeester Ahmed Aboutaleb (59) besmet is met het coronavirus. Hij zit volgens zijn woordvoerster op dit moment thuis met milde klachten en moet op advies van de GGD zeven dagen in isolatie blijven. De burgemeester zal vanuit huis blijven werken.

Burgemeester Rotterdam besmet

Er staat al een vervanger klaar voor Rotterdamse zaken indien dit de komende dagen nodig zou zijn, namelijk locoburgemeester Bert Wijbenga. Voor taken binnen de veiligheidsregio zal burgemeester van Schiedam Cor Lamers hem waarnemen. De Rotterdamse burgemeester kreeg vrijdag klachten en is zondagavond met voorrang getest. Hoe de burgemeester precies besmet is geraakt is nog niet duidelijk.

Coronamaatregelen

De burgemeester maakte zich samen met burgemeester Femke Halsema van Amsterdam hard voor een mondkapjesverplichting. Het aantal besmettingen in hun regio liep op dat moment flink op. Later werd de mondkapjesplicht weer afgeschaft. Met de nieuwe oproep van premier Mark Rutte heeft hij dit advies opnieuw onderstreept. Hij riep op om alleen winkeliers in Rotterdam en omgeving met een mondkapje de winkel binnen te laten.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.