BOOS aflevering over The Voice na twee uur ruim 5 miljoen keer bekeken 13
Saved Read later
Deel dit bericht

BOOS aflevering over The Voice na twee uur ruim 5 miljoen keer bekeken

De aflevering van BOOS waarbij seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland wordt blootgelegd is na twee uur al meer dan vijf miljoen keer bekeken. Dat meldt omroep BNNVARA op basis van hun cijfers. 

Al ruim een week heeft heel Nederlandmoeten wachten op de aflevering van BOOS over The Voice of Holland. Vorige week werd al bekend gemaakt dat het goed mis zat bij de populaire talentenshow, maar vandaag pas konden we zien wat BOOS allemaal had ontdekt.

In de aflevering – die bijna anderhalf uur lang duurt – komen meerdere vrouwen aan het woord die hun verhaal vertellen over seksueel grensoverschrijdend gedrag dat bij The Voice zou hebben plaats gevonden. Daarbij wordt er gewezen naar bandleider Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato en een regisseur.

Bekijk ook:
Poll: Is dit het einde voor The Voice of Holland?

Miljoenenpubliek en kijkcijferrecord voor BOOS

Het zal voor weinig mensen als een verrassing komen dat de aflevering van BOOS over The Voice of Holland goed scoort. Volgens BNNVARA werd de aflevering binnen 2 uur door 5 miljoen mensen bekeken, en dat kijkcijferaantal zal in de komende tijd alleen nog maar toenemen. Overigens geeft YouTube een lager kijkcijferaantal aan, maar de website zou achterlopen.

Een dag later is het aantal kijkers nog veel verder gestegen. Volgens YouTube is de aflevering van BOOS op vrijdagmiddag namelijk al bijna 7.5 miljoen keer gekeken. Er is duidelijk veel belangstelling voor de misstanden bij The Voice. En ondertussen heeft ongeveer half Nederland de aflevering wel al gezien.

Recordaantal kijkers voor Tim Hofman

Voor Tim Hofman en BOOS is het wel al duidelijk dat dit hun succesvolste aflevering ooit is, als je naar de kijkcijfers kijkt. De aflevering over de misstanden bij The Voice of Holland is nu al veruit de best bekeken BOOS video ooit.

Die eer ging voorheen nog naar de aflevering waarin Hofman huisbaas Ton Hendriks confronteert. Die is tot op het heden meer dan 2,4 miljoen keer bekeken. Die aflevering kreeg veel aandacht in de media, omdat Hendriks hier – op beeld – Hofman een gebroken kaak slaat. Best pijnlijk, maar goud voor de kijkcijfers.

Bekijk ook:
Poll: Wat vind jij seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?

Veel mensen bellen naar Slachtofferhulp

De populariteit van de nieuwe aflevering van BOOS is ook te merken bij Slachtofferhulp. NU.nl meldt dat er sinds donderdagmiddag gemiddeld veel meer mensen contact zoeken met de dienst en dat dat vermoedelijk te maken heeft met de aflevering over The Voice. Het aantal chatgesprekken met Slachtofferhulp was gestegen van gemiddeld 45 naar 128 per dag. En ook werd er vaker naar de telefoonlijn gebeld. Het onderwerp was bijna altijd seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De verhalen die te horen waren bij de aflevering van BOOS maakt duidelijk veel los bij mensen die hetzelfde hebben ervaren. Door alle aandacht willen zijn nu ook over hun eigen ervaringen praten en dat kan gelukkig op meerdere plekken in Nederland. In dit artikel kan je lezen waar je seksueel grensoverschrijdend gedrag kan melden.

Heb jij de aflevering van BOOS over The Voice of Holland al gezien?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.