seksueel overschrijdend gedrag
Saved Read later
Deel dit bericht

Hier kun je seksueel grensoverschrijdend gedrag melden

De uitzending van BOOS heeft heel Nederland op haar grondvesten doen schudden. De misstanden die slachtoffers hebben gemeld bij het programma is uitgegroeid tot een waar mediaschandaal. Maar dit soort toestanden gebeuren in elke beroepsgroep. Waar kun je seksueel grensoverschrijdend gedrag nou eigenlijk melden? Wij vertellen je het.

The voice of Holland

Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt niet alleen voor op de set van The Voice of Holland. Het komt overal voor, in elke beroepsgroep en op dagelijkse basis. Veel slachtoffers durven hun verhaal niet te doen omdat ze bang zijn voor de gevolgen die daaruit voortkomen. Dit was in het geval van slachtoffers in The Voice ook zo.

Het zijn vaak daders met een machtspositie binnen een bedrijf of gemeenschap die zich schuldig maken aan dit soort praktijken, en vaak komen ze ermee weg omdat aangiftes of meldingen bij instanties die daarvoor bestemd zijn, uitblijven. Slachtoffers van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag kunnen hier de rest van hun leven last van houden.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Doe altijd een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Het wordt slachtoffers geadviseerd om altijd een melding of aangifte te doen als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag en/of machtsmisbruik. Alleen op deze manier zal die giftige cirkel doorbroken kunnen worden, en de daders ter verantwoording kunnen worden gesteld. Anders zullen ze met deze praktijken weg blijven komen.

Als je zelf te maken hebt gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag en met iemand wilt praten of mailen, dan kan dat bij de onderstaande contacten, geheel vrijblijvend, gratis en anoniem:

  • Slachtofferhulp Nederland (0900-0101, ma t/m vr 08.00 – 20.00 uur of via de chat op www.slachtofferhulp.nl)

  • Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, ma t/m vr 16.00 – 06.00 uur, za en zo van 20.00 tot 06.00 uur of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl)

  • Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)

  • Bel met de vertrouwenspersoon van Mores.online, een onafhankelijke meldpunt voor de culture sector

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.