Deze landen zijn de eigenaar van een bijzonder wereldrecord 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze landen zijn de eigenaar van een bijzonder wereldrecord

Niet alleen mensen kunnen de eigenaar van een bijzonder wereldrecord zijn, want ook landen – en hun inwoners – kunnen bijzondere dingen doen. In deze video worden een paar interessante wereldrecords van landen op een rij gezet! 

Het YouTube kanaal MrRanker zet de bijzondere wereldrecords van landen hieronder voor je op een rij:

Bekijk ook:
Video: YouTuber breekt opnieuw record met gigantische tandpasta explosie

Bijzondere wereldrecords van landen

Deze landen zijn de eigenaar van een – of meerdere – wereldrecords:

  • De Verenigde Staten: Amerika is de eigenaar van meerdere records, maar of ze daar nou zo trots op moeten zijn is maar de vraag. Amerika telt namelijk de meeste gevangenen en vuurwapens en dat is nou niet echt een feestje waard. Het land heeft wel de meeste Olympische medailles gewonnen en daarnaast wonen de meeste miljonairs in de States. Het defensiebudget van Amerika is ook het allerhoogste. Zoek dus geen ruzie met het Amerikaanse leger.
  • Nederland: ook ons landje heeft een leuk wereldrecord in handen. Wij hebben namelijk de langste bevolking ter wereld.
  • Finland: als je opzoek bent naar geluk, dan kan je misschien beter naar Finland verhuizen. In Finland wonen namelijk de gelukkigste mensen ter wereld. Toch doet Nederland het ook niet zo slecht, want ook ons landje staat gewoon in de top 10 gelukkigste landen ter wereld.
  • Afghanistan: In Afghanistan doen ze het minder goed, want daar wonen de minst gelukkige mensen. Niet zo gek ook, nadat de taliban daar sinds vorig jaar weer aan de macht is.
  • Vaticaanstad: het kleinste land ter wereld vind je in Rome, daar ligt namelijk Vaticaanstad.
  • Rusland: het grootste land ter wereld ligt ook al in Europa. China of Amerika mogen dan wel groot zijn, moeder Rusland is nog veel groter. Rusland heeft daarnaast nog een record in handen, het land telt namelijk ook de meeste kernwapens.
  • China: qua oppervlakte is China dus niet het grootste land ter wereld, maar het Aziatische land telt wel de meeste inwoners. Ongeveer 18 procent van de wereldbevolking leeft namelijk in China.
  • Singapore: de meeste slimmeriken vind je weer in Singapore, want dit land heeft de gemiddeld slimste inwoners te wereld. In het land kan je ook het mooiste vliegveld ter wereld vinden.
  • Japan: voor mensen die zolang mogelijk willen leven is een move naar Japan misschien geen gek idee, want de Japanners hebben de hoogste levensverwachting.
  • Ecuador: als laatste sluiten we af met een fout/stout weetje. De grootst geschapen mannen vind je namelijk in Ecuador. Al doen de Nederlanders het naar verluidt ook niet zo slecht op dit gebied!
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.