in

Avondklok in Nederland een serieuze optie voor het kabinet

Het kabinet wilt vanaf volgende week een avondklok invoeren

avondklok in nederland

Hoewel de cijfers aan het dalen zijn is het kabinet nog steeds niet tevreden. De invoering van een avondklok ligt dan ook als een serieuze optie op tafel voor het kabinet. Begin volgende week wilt het kabinet de avondklok invoeren, maar er is een grote weerstand bij burgemeesters en regeringsfracties.

Avondklok Nederland

Volgens de conceptplannen is het kabinet van plan om volgende week een avondklok in te voeren. Adviseurs van het Outbreak Management Team (OMT) herhalen geregeld dat een avondklok een positief effect kan hebben waarmee je blijvende hotspots sterker kunt aanpakken. Het kabinet kan echter niet op veel steun rekenen. Veel burgemeesters zien de invoering niet zitten. Ook regeringspartijen hebben twijfel en kritiek. De vraag is vooral of het wel nut heeft om midden in de winter een avondklok in te voeren, en hoe dit gehandhaafd moet worden met alle uitzonderingen. Daarnaast is het ook een ingrijpende, juridisch complex en ongerichte aanpak.

Bekijk ook:
Wat zijn de regels van een avondklok?

Waarom een avondklok in Nederland?

De cijfers zijn weer aan het dalen, dus waarom wordt de avondklok in Nederland nu gezien als een serieuze optie? Het heeft veel te maken met de nieuwe Britse variant van het coronavirus. Deze zou 70% besmettelijker zijn en begint langzaam door Nederland te verspreiden. Er zijn weinig maatregelen die nog genomen kunnen worden om de verspreiding tegen te gaan. Het kabinet kan beslissen om nóg meer winkels te sluiten, een avondklok in te voeren of een bezoekverbod op te leggen. Meer opties dan dat zijn er eigenlijk niet.

Bekijk ook:
Wat weten we tot nu toe over de Britse variant van het coronavirus?

Persconferentie

Vanavond is er weer een persconferentie om 19:00. Eerst komt het ministerieel crisisteam nog één keer bijeen om te bespreken wat er precies gaat gebeuren. Er is al uitgelekt dat de regering waarschijnlijk voor een verlenging van de harde lockdown zal kiezen. De harde lockdown is al sinds half december van kracht en zou van origine tot 19 januari duren. Dat wordt nu waarschijnlijk verlengd tot 9 februari. Er wordt wel gekeken of het basisonderwijs op 25 januari weer open kan. Dit is afhankelijk van het onderzoek naar de Britse variant van het coronavirus en de coronastatistieken.

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Concertzaal

      Vrienden van Amstel LIVE gaat ‘gewoon’ door

      Een passende loungebank aanschaffen: de checklist