Een passende loungebank aanschaffen: de checklist 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Een passende loungebank aanschaffen: de checklist

Ben je van plan om een loungebank te kopen, dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. De voordelen van comfort, lekker hangen of liggen op de bank en optimaal benutten van de ruimte zijn vast al bekend. Het is echter ook zo dat een loungebank vaak een diepe zit heeft en rechtop zitten niet op elk van de zitplaatsen mogelijk is. Bijvoorbeeld bij het verlengde deel dat bedoeld is om met de benen op te liggen. Daarom is het belangrijk de perfecte loungebank te kopen en onderstaande checklist komt daarbij van pas.

1. Wat is de beschikbare ruimte in je woonkamer?

Bij loungebanken is niet alleen de lengte van belang. Het verlengde deel in een hoek neemt namelijk eveneens ruimte in beslag. Het is natuurlijk belangrijk dat je nieuwe loungebank niet te groot en niet te klein is. Daarom is het aan te raden om eerst te gaan meten met een rolmaat. Seats and Sofas heeft daarvoor een aantal tips, zoals 40 cm ruimte overhouden tussen de salontafel en de loungebank. Zo is het eveneens belangrijk om rekening te houden met minimaal 60 tot 80 cm loopruimte. Uiteraard is het mogelijk de rolmaat mee te nemen naar de showroom van Seats and Sofas om ter plekke te meten of je favoriete loungebank in je woonkamer past.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

2. Hoeveel zitplaatsen wil je in de woonkamer?

Neem als uitgangspunt het aantal gewenste zitplaatsen. Denk na of je alleen een loungebank wilt in je woonkamer of ook een stoel. Indien de loungebank het enige zitmeubel is dan wil je natuurlijk wel genoeg zitplaatsen hebben. Houd daar dus rekening mee als je een loungebank aanschaft.

3. Naar welk materiaal gaat je voorkeur uit?

Bij de keuze voor het materiaal van de loungebank is het mogelijk om met de samenstelling van je huishouden rekening te houden. Heb je kleine kinderen of huisdieren dan is de kans op vlekken of haren op de bank groter. In dat geval is het bijvoorbeeld aan te raden om voor lederen bekleding te kiezen, want de kans op blijvende vlekken is dan minder groot. Vind je katoenen bekleding mooier? Bij veel en fel zonlicht in je woonkamer bestaat de kans op een snelle verkleuring van katoen. Dat is wel een punt om rekening mee te houden,

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

4. Welke kleur kies je?

De keuze voor de kleur van een nieuwe loungebank is niet altijd even gemakkelijk te maken. Heb je een favoriete kleur dan gaat je voorkeur daar waarschijnlijk naar uit. Als dat een opvallende en felle kleur is dan is het belangrijk even na te denken of je daar niet na een jaar op uitgekeken raakt. Een minder opvallende en neutrale kleur heeft namelijk eerder een tijdloos karakter. De kleur van je nieuwe loungebank is uiteraard af te stemmen op de rest van het interieur. Houd rekening met de kleur van grote oppervlakken, zoals met de kleur van de vloer en de kleur op de muren. Vergeet ook niet om rekening te houden met de kleur van de raambekleding.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.