in

CoolCool

80 miljoen jaar oud dinosaurusei gevonden

Het ei zou van een titanosaurus zijn

dinosaurusei gevonden

Paleontologen hebben een bijzondere vondst gedaan, namelijk een 80 miljoen jaar oud dinosaurusei met een embryo. Het embryo is bijzonder goed bewaard gebleven. Dit soort vondsten zijn ontzettend zeldzaam. Dit zou tevens ook de eerste keer zijn dat een intact embryo van een dinosaurus kan worden onderzocht.

80 miljoen jaar oud dinosaurusei

Paleontologen waren bezig in het Argentijnse deel van Patagonië toen zij het ei vonden. Er zijn in de specifieke omgeving van de vindplaats nog nooit dinosaurusfossielen gevonden. Toch zijn er bij deze opgraving meerdere eieren gevonden. Al deze eieren zullen onderzocht worden. Paleontologen onderzoeken de eieren door de eierschil met een zuur op te lossen. Als er dan een embryo in zit kan deze ontleed worden met een stralingstechniek. Foto’s van de zeldzame vondst kun je hier vinden.

Titanosaurus

Het ei schijnt miljoenen jaren geleden gelegd te zijn door een titanosaurus. In de foto boven dit artikel kun je een 3D computer weergave ter illustratie vinden van deze dinosaurus. Dit was een geslacht van plantenetende dinosaurussen. Het is mogelijk dat het ei het meest intacte schedel ooit gevonden van een titanosaurus zit.

Bekijk ook:
Nieuwsquiz – Week 8

De schedel die in het ei is gevonden is slechts enkele centimeters groot, maar laat wel zien dat titanosaurussen op een jonge leeftijd een hoorn op de snuit hadden. Die hebben volgroeide titanosaurussen niet. Waarschijnlijk konden zij die gebruiken om het ei open te tikken en zouden ze deze op latere leeftijd weer verliezen. Het is voor het eerst dat er ook maar een aanwijzing voor zo’n hoorn is gevonden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Top 10 jongste ouders ter wereld

Recente ontwikkelingen in de cryptowereld