Recente ontwikkelingen in de cryptowereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Recente ontwikkelingen in de cryptowereld

In de wereld van de cryptocurrencies, oftewel digitaal geld, is Bitcoin de bekendste muntsoort. Deze crypto, die sinds 2013 bestaat, heeft inmiddels al een turbulente geschiedenis achter de rug. Maar naast Bitcoin zijn er tal van andere digitale munten, ook bekend als cryptocurrencies, waar je privé in kunt investeren. Dat kan aantrekkelijk zijn, omdat de spaarrentes sinds enkele jaren niets meer voorstellen. Wil je nog enige financiële winst boeken, dan is het investeren in cryptomunten een van de manieren om dat te doen. Maar hoe heeft de koers van Bitcoin en altcoins zich de afgelopen maanden ontwikkeld? Is investeren in digitale munten vandaag de dag nog wel zinvol? En waarom kan het verstandig te zijn om in crypto's te beleggen via zogenoemde crypto bots?

De recente koers van Bitcoin en altcoins

Om meteen maar met de deur in huis te vallen over de koers van Bitcoin en altcoins als Litecoin, ReddCoin en Ripple: deze koersen hebben zich de afgelopen maanden gunstig ontwikkeld voor investeerders. Sinds de voorjaarsdip halverwege maart 2020, toen de Bitcoin een waarde had van zo'n 4615 euro, is de koers geëxplodeerd en ligt momenteel, in augustus 2020, boven de 9850 euro. Een vergelijkbare waardestijging is te zien bij tal van altcoins, die vaak (maar zeker niet altijd) de koersen van de Bitcoin volgen. Zo heeft een altcoin als Digibyte sinds half maart 2020, toen de waarde nog 0,003 cent bedroeg, een waardestijging doorgemaakt die een factor negen bedraagt. Momenteel is deze digitale munt 0,027 cent waard. Er zijn, gelukkig voor de investeerders, nog geen tekenen dat deze waardestijging overgaat in een waardedaling.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Zelf investeren in cryptocurrencies: slim of niet?

Zelf investeren in digimunten en crypto's is zeker aan te raden, alleen moet je dan wel voorzichtig en doordacht te werk gaan met je investeringen. De koers van cryptocurrencies is namelijk behoorlijk volatiel, wat betekent dat deze flink kan schommelen en variëren. Je moet dus risico's durven nemen. Wil je gaan investeren, dan is het aan te raden om alleen geld dat je kunt missen in te zetten. Een belangrijke tip is ook om te investeren op langere termijn. Verkoop je munten niet direct als de koers zakt, en zeker niet tegen verlies. Zorg verder voor een spreiding van je investering. Door in te zetten op meerdere munten, verlaag je het risico op het kwijtraken van je geïnvesteerde geld.

Investeren via crypto (trading) bots: wat is dat?

Recent is het investeren in crypto's via zogenoemde crypto bots, ook wel crypto trading bots genoemd, steeds populairder geworden. Maar wat zijn crypto bot precies en waarom is het investeren in digitale munten op deze manier een aanrader? Onder crypto bots worden computerprogramma's verstaan, die je zelf kunt aansturen. Je voert gegevens in over hoe je precies wilt handelen met crypto's. Vervolgens zet de software een handelsstrategie uit conform aan jouw wensen en eisen. Een groot voordeel van een crypto bot is dat het handelen veel minder stressvol wordt. Een crypto bot verkoopt, bijvoorbeeld, niet de complete voorraad als de koers even daalt, maar maakt veel slimmere keuzes. Keuzes die je op termijn flink wat extra geld kunnen opleveren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Meld je nu aan.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.