vergeten stemmen georgia

2500 ‘vergeten’ stemmen gevonden in Georgia

0 Shares

Er zijn ruim 2500 stembiljetten aangetroffen die niet zijn meegenomen bij de eerste telling bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ruim 1600 van deze stemmen gingen naar Donald Trump. Tijdens de eerste telling werd er gebruik gemaakt van een computer, tijdens de hertelling wordt alles nu met de hand nagekeken.

Vergeten stemmen Georgia

Alle 2500 stemmen waren afkomstig uit Floyd County, een county waar een probleem was met de registratie van de biljetten. Waarschijnlijk lag het probleem bij één computer. Deze zou ongeveer de helft van de biljetten hebben overgeslagen bij het scannen. Tijdens de hertellingen wordt alles met de hand nagekeken waardoor de fout ontdekt is. Er wordt niet verwacht dat het meetellen van deze stemmen gevolgen zal hebben voor de uitkomst van de presidentsverkiezingen in Georgia.

Hertelling Georgia

Technisch gezien is de huidige hertelling in Georgia een audit. Als er na deze hertelling een verschil is van 0,5% of minder, dan kan president Donald Trump alsnog een hertelling eisen maar het komt op hetzelfde neer. Het zou de eerste keer zijn sinds 1992 dat een Democraat in Georgia wint. Na de eerste telling kreeg hij zo’n 14.000 stemmen meer dan Donald Trump.

Bekijk ook:
Statiegeld op blikjes per 1 april verplicht: deze blikjes kun je wel of niet inleveren

Verkiezingsfraude

Vanaf het begin van de presidentsverkiezingen werd er al geroepen dat er verkiezingsfraude zou plaatsvinden. De Republikeinse partij was ervan overtuigd dat de Democraten niet zouden winnen als alles legaal gebeurde. De enige manier waarop de Democraten kunnen winnen, is volgens de Republikeinen door vals te spelen. Hierbij wordt het woord ‘verkiezingsfraude’ vaak genoemd. De Democraten zouden volgens de oppositie gebruik maken van stemmers die al overleden zijn, dubbele stemmen en zouden tevens ook stemmen voor Donald Trump proberen te verbergen.

Brad Raffensperger, minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, schetst echter een heel ander beeld. Volgens hem had Republikeinse senator Lindsey Graham hem gevraagd om manieren te zoeken om briefstemmen ongeldig te kunnen verklaren. Het grootste gedeelte van de briefstemmen zijn naar Joe Biden gegaan. Raffensperger stond ervan versteld dat de senator suggereerde om een manier te zoeken om legaal uitgebrachte stemmen ongeldig te verklaren. Trump heeft in meerdere staten een rechtszaak proberen te starten omdat hij ervan overtuigd is dat zijn verlies alles te maken heeft met verkiezingsfraude.

Bekijk ook:
Statiegeld op blikjes per 1 april verplicht: deze blikjes kun je wel of niet inleveren

 

Bekijk ook:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

337
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.