vergeten stemmen georgia
Saved Read later
Deel dit bericht

2500 ‘vergeten’ stemmen gevonden in Georgia

Er zijn ruim 2500 stembiljetten aangetroffen die niet zijn meegenomen bij de eerste telling bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ruim 1600 van deze stemmen gingen naar Donald Trump. Tijdens de eerste telling werd er gebruik gemaakt van een computer, tijdens de hertelling wordt alles nu met de hand nagekeken.

Vergeten stemmen Georgia

Alle 2500 stemmen waren afkomstig uit Floyd County, een county waar een probleem was met de registratie van de biljetten. Waarschijnlijk lag het probleem bij één computer. Deze zou ongeveer de helft van de biljetten hebben overgeslagen bij het scannen. Tijdens de hertellingen wordt alles met de hand nagekeken waardoor de fout ontdekt is. Er wordt niet verwacht dat het meetellen van deze stemmen gevolgen zal hebben voor de uitkomst van de presidentsverkiezingen in Georgia.

Hertelling Georgia

Technisch gezien is de huidige hertelling in Georgia een audit. Als er na deze hertelling een verschil is van 0,5% of minder, dan kan president Donald Trump alsnog een hertelling eisen maar het komt op hetzelfde neer. Het zou de eerste keer zijn sinds 1992 dat een Democraat in Georgia wint. Na de eerste telling kreeg hij zo'n 14.000 stemmen meer dan Donald Trump.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Verkiezingsfraude

Vanaf het begin van de presidentsverkiezingen werd er al geroepen dat er verkiezingsfraude zou plaatsvinden. De Republikeinse partij was ervan overtuigd dat de Democraten niet zouden winnen als alles legaal gebeurde. De enige manier waarop de Democraten kunnen winnen, is volgens de Republikeinen door vals te spelen. Hierbij wordt het woord ‘verkiezingsfraude' vaak genoemd. De Democraten zouden volgens de oppositie gebruik maken van stemmers die al overleden zijn, dubbele stemmen en zouden tevens ook stemmen voor Donald Trump proberen te verbergen.

Brad Raffensperger, minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, schetst echter een heel ander beeld. Volgens hem had Republikeinse senator Lindsey Graham hem gevraagd om manieren te zoeken om briefstemmen ongeldig te kunnen verklaren. Het grootste gedeelte van de briefstemmen zijn naar Joe Biden gegaan. Raffensperger stond ervan versteld dat de senator suggereerde om een manier te zoeken om legaal uitgebrachte stemmen ongeldig te verklaren. Trump heeft in meerdere staten een rechtszaak proberen te starten omdat hij ervan overtuigd is dat zijn verlies alles te maken heeft met verkiezingsfraude.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.