PlayStation 5 vanaf 19 november in Nederland

0 Shares

Gameliefhebbers opgelet! Want op 19 november is het eindelijk zover: dan verschijnt de PlayStation 5 in Nederland. 

Al is de releasedatum voor de meeste gamers natuurlijk geen nieuws meer. De meeste liefhebbers wachten al tijden op de nieuwe PlayStation en hebben de datum met rood omcirkelt in hun agenda. Dat is terecht, want met de PlayStation 5 maakt Sony weer een revolutionaire stap in de gamewereld. Het nieuwe uiterlijk van de PS5 ziet er prachtig uit, maar het draait natuurlijk om het “innerlijk”. Gelukkig is dat aspect van de PS5 ook veelbelovend, en is er dus veel om naar uit te kijken.

Wat maakt de nieuwe PS5 dan zo speciaal? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Laden gaat veel sneller. Dankzij de ultrasnelle SSD hoeven gamers minder lang te wachten tijdens laadmomenten. Dat gaat een hoop ergernis schelen!
 • Ondersteuning voor haptische feedback, adaptieve triggers en 3D-audio. Hierdoor worden je zintuigen extra geprikkeld. Je ogen, oren en tastzintuig worden nog meer betrokken bij de game. Gamen wordt hiermee nog realistischer.
 • De graphics zijn mooier dan je gewend bent. 
  • Werelden in games van de PS5 worden nog realistischer door de raytracing techniek. Hierdoor ontstaan er levensechte schaduwen en reflecties in de gamewereld.
  • De PS5 ondersteunt games op een 4K televisie.
  • De gameplay is nog vloeiender op de PS5, met een framesnelheid tot 120 fps, met ondersteuning voor een uitvoer van 120 Hz op 4K-schermen.
  • Ondersteunde PS5-games bieden een prachtig kleurenspectrum op HDR-tv’s.
  • De PS5-console is ook compatibel met 8K-schermen met een HDMI 2.1-ondersteuning.

Genoeg om naar uit te kijken dus!

PlayStation 5: niet genoeg beschikbaar voor iedereen

De PlayStation 5 is vanaf deze week dus te verkrijgen in ons land. Dat betekent (helaas) echter niet dat iedere liefhebber ook meteen een PS5 kan aanschaffen. Het product van Sony is namelijk erg populair, en het lijkt erop dat bijna iedere gamer van plan is om er een te kopen.

De vraag naar het product is op dit moment veel groter dan het beschikbare aanbod. Zo stelt webwinkel CoolBlue bijvoorbeeld dat er slechts één PS5 beschikbaar is per 1000 geïnteresseerden. Dat is nogal een verschil. Hierdoor zullen veel mensen nog even moeten wachten op de PS5.

PlayStation 5 aanbiedingen

De nieuwe Playstation 5 is dus razend populair, daarom is het momenteel haast onmogelijk om het product te pre-ordereren. Al verschijnen er woensdag of donderdag misschien nog een paar pre-order mogelijkheden op webwinkels zoals BCC, Bol.com en CoolBlue. De concurrentie zal dan wel flink zijn, dus verwacht er niet te veel van..

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat Sony op de hoogte is van de enorme vraag naar de PS5. De producent werkt daarom hard om meer PlayStation 5’s op de markt te brengen. Met een beetje geluk verschijnen die snel online, en dan kan je misschien alsnog je slag slaan. Houd daarom de PlayStation 5 aanbiedingen goed in de gaten. En wie weet ben jij straks ook de trotst eigenaar van een PS5!

Bekijk ook:
Deze Playstation 5 games zijn razend populair

PlayStation 4 blijft interessant

Hoewel de PlayStation 5 nu alle aandacht in de gamewereld opeist, hoeven we natuurlijk niet de PlayStation 4 te vergeten. Dit is en blijft een top console, waarop je nog veel leuke games kan spelen. Heb je interesse in een PlayStation 4 dan is het nu het moment om de prijzen in de gaten te houden. Het is binnenkort namelijk Black Friday en dan mag je flinke kortingen verwachten. Vergeet dus niet om de PS4 aanbiedingen op Black Friday in de gaten te houden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

202
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.