Zijn deze apps precies wat jij zoekt
Saved Read later
Deel dit bericht

Zijn deze apps precies wat jij zoekt?

Het is niet eenvoudig om een beetje zicht te houden op de nieuwe apps die uitkomen of de aanpassingen die plaatsvinden. Hieronder vind je er 3 apps die ook jou best eens van pas kunnen komen.

1. DTCH: pak je telefoongebruik aan

Het valt veel gebruikers niet eens meer op hoe vaak ze de smartphone even pakken, soms zonder een echt goede reden en alleen maar even om te checken. Er zijn al diverse apps die registeren hoe vaak je de mobiel oppakt en hoe lang je deze op een dag gebruikt. Maar in de praktijk blijkt dat het niet echt lijkt te helpen om het gedrag te wijzigen.

Toch kan het een serieus probleem opleveren als jouw omgeving of je relatie moeite heeft met deze gewoonte. DTCH pakt het meer rigoureus aan. Als je de app hebt gedownload, gaat je telefoon trillen als je deze oppakt en blijft trillen tot je deze weer neerlegt. Op die manier word je praktisch gedwongen om je mobiel minder vaak op te pakken als het niet echt nodig is. Deze app is niet gratis en dat is wellicht een extra stimulans om zo snel mogelijk van die onprettige gewoonte af te komen.

Bekijk ook:
Verslaafd aan je smartphone? Met deze tips kick je af

2. Goose VPN: voor veilig internet onderweg

Met vrijwel overal gratis wifi is het risico groter dat je problemen krijgt als je een onbeveiligde verbinding gebruikt. VPN zorgt ervoor dat niemand toegang kan krijgen tot jouw systeem ook niet als je gebruik maakt van een net dat onbetrouwbaar blijkt te zijn. Goose VPN is een Nederlands product. Het is geschikt voor mensen die niet veel afweten van VPN en zich daarin ook niet willen gaan verdiepen. Het overzicht dat je krijgt is eenvoudig en minimalistisch. Het is typisch een app voor gebruikers die de bescherming van VPN willen toepassen maar er weinig ervaring mee hebben.

Bekijk ook:
Wat is een VPN?

De app bestaat al een tijdje, maar is onlangs aangepast met een cyberalarm. Dat speurt de omgeving af naar virussen en malware. Je krijgt een rapportage welke gevaren de app voor je heeft opgespoord. Dat kan beslist ontluisterend zijn maar geeft je ook een beter overzicht van de problemen in de digitale wereld van vandaag. De app van Goose kan je 7 dagen lang gratis proberen. Daarna kan je desgewenst een abonnement afsluiten. Let op dat het cyberalarm alleen  begrepen is in Pro-abonnement, dat iets duurder is.

Handige apps

3. Quest carrière-advies: voor carrièretijgers

De tijd dat iemand een baan voor het leven koos, is reeds decennia verstreken. Een carrière is veel meer omvattend dan vroeger. Maar waar vind je nu goed advies in hoeverre je op het juiste spoor zit? Deze Nederlandse app kan je daarbij helpen. Het draait erom dat jij vragen kiest die bij jouw huidige situatie passen. Een goed voorbeeld is daarbij een vraag als: ‘Wat was voor jou de reden om te kiezen voor het ondernemerschap?’. Op die vraag krijg je een aantal antwoorden van professionals. Als je geluisterd hebt, gaat de app automatisch verder met een nieuw onderwerp in de lijn van jouw eerdere vraag.

Alle onderwerpen worden vooraf gegaan met een eerste basisvraag, zodat je de weg niet kwijtraakt in de adviezen. Je kan ook zelf vragen toevoegen door op de plusknop te drukken als bepaalde zaken nog niet duidelijk zijn. Indien er toepasselijke informatie is, kan je op die manier daarover worden geïnformeerd. De app is nog in ontwikkeling, binnenkort komt deze naar verwachting ook beschikbaar voor Android toestellen. Bovendien zal het dan mogelijk worden om een abonnement te nemen. Zodra er dan nieuwe informatie komt over een bepaald onderwerp dat jouw aanspreekt of van een bepaalde spreker, ontvang jij daarover bericht. Een leuke app als je serieus bezig bent met je carrière.

Bekijk ook:
Gebruik deze tips bij het vinden van jouw droombaan

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.