telefoon verslaafd
Saved Read later
Deel dit bericht

Verslaafd aan je smartphone? Met deze tips kick je af

Check je direct nadat je wakker wordt welke berichtjes en meldingen je hebt ontvangen, ben je het liefst de hele dag online op social media en kun je maar niet stoppen met spelletjes spelen? Dan ben je toch echt een beetje verslaafd geraakt aan je smartphone. En je bent zeker niet de enige, want overal waar je kijkt zie je mensen met een smartphone in de hand. Op straat, in winkels, in het openbaar vervoer en zelfs in restaurants. Echter kun je met de tijd die je op je smartphone doorbrengt, genoeg andere leuke dingen doen. Vind jij dat je eigenlijk ook wel heel veel tijd op je smartphone spendeert en wil je dit minderen? Met deze tips kick jij af van je smartphoneverslaving.

Laat je smartphone vaker thuis

Als je verslaafd bent aan je smartphone lijkt dit misschien een onmogelijke optie. Echter is het makkelijker dan je denkt. Bedenk van tevoren of je jouw smartphone die dag écht nodig hebt, of dat het eigenlijk overbodig is. Wanneer je even weg gaat en je jouw smartphone niet direct nodig hebt, laat deze dan thuis. Even helemaal vrij van alle berichtjes, meldingen en het onnodig vaak checken van social media. Je zult zien dat wanneer je je smartphone even thuis laat, het achteraf lekker was om niet constant de drang te hebben om je smartphone te moeten checken. Probeer het eens uit!

Zet onbelangrijke meldingen uit

Je herkent het vast heel goed: je krijgt een melding en je grijpt direct naar je smartphone. Echter zijn de meldingen op je smartphone niet allemaal even belangrijk. Weg met die onbelangrijke meldingen, die leiden alleen maar af. Zet onbelangrijke meldingen van apps dan ook uit, zo voorkom je dat je de controle verliest en je telkens weer naar je smartphone grijpt. Laat alleen belangrijke meldingen aanstaan, waarbij het noodzakelijk is om wel snel te handelen.

Bekijk ook:
Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland

Verslaafd aan je smartphone? Met deze tips kick je af 13

Leg je smartphone buiten handbereik

Als je je smartphone niet alleen gebruikt voor het lezen van berichtjes en het spelen van spelletjes, maar ook als wekker of navigatiesysteem, is het lastig om ervan af te blijven. Probeer je smartphone dan ook niet overal voor te gebruiken. Wanneer je je smartphone als wekker gebruikt, is het hoogstwaarschijnlijk zo dat je direct na je wekker meteen alle berichten en meldingen checkt. En dat is nou net niet de bedoeling wanneer je van je smartphoneverslaving af wilt komen. Kies er daarom voor om je smartphone vaker buiten handbereik te leggen, zodat het niet constant aantrekkelijk wordt om even je smartphone te pakken.

Bekijk ook:
5 apps voor het volhouden van jouw goede voornemens

Zet je telefoon op vliegtuigstand

Als je zeker weet dat je even niet gestoord wilt worden door allerlei berichtjes en meldingen op je smartphone, is het een goed idee om je smartphone even op de vliegtuigstand te zetten. Op deze manier worden meldingen gedempt en ben jij minder snel afgeleid.

Monitor je smartphone gebruik

Er zijn ontzettend veel apps waarmee je binnen no time kunt zien hoeveel uur per dag je op je smartphone zit. Heb je een iPhone? Dan heb je helemaal geen app nodig. Je kunt op een iPhone heel snel zien hoeveel tijd je doorbrengt op je smartphone. Geschrokken van het aantal uren en minuten op je smartphone? Dan is het tijd om je smartphone gebruik te minderen! Houd je smartphone gebruik bij en kijk of het je lukt om dit iedere dag een beetje te verminderen.

Bekijk ook:
Quiz: ben jij verslaafd aan social media?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.