Gebruik deze tips bij het vinden van jouw droombaan 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Gebruik deze tips bij het vinden van jouw droombaan

Het vinden van een nieuwe baan kan best lastig zijn. In sommige gevallen duurt het maanden voordat iemand een geschikte functie heeft gevonden. Of je nu zoekt naar vacatures in Limburg of ergens anders in het land, één ding is zeker, je moet het serieus aanpakken. Wij vertellen je precies hoe je jouw droombaan vindt. Lees de tips en begin met solliciteren! Voor je het weet heb je een nieuwe baan.

Niet op 1 paard wedden

Of het nu gaat om een nieuwe stage, een baan of wat dan ook, er zijn een hoop mensen die hun kansen niet spreiden. Dit is zonde want wanneer je ergens solliciteert kan het weken duren voor je een reactie krijgt en op gesprek mag komen. Als dit niks wordt kan je weer van voor af aan beginnen. Daarom is het verstandig om naar meerdere bedrijven een sollicitatiebrief te sturen. Je zal toch niet overal op gesprek mogen komen, en als dat wel het geval is, zit je uiteindelijk zelf in de luxe positie om een geschikt bedrijf te kiezen

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Je motivatiebrief en je CV

Tientallen of zelfs honderden reacties op een vacature is geen uitzondering. Er zijn erg veel mensen die solliciteren op een functie, dus het is belangrijk je er tussenuit springt. Je motivatie en CV moeten dus helemaal op orde zijn. Op internet kun je allerlei mooie templates vinden voor een CV. Maak in je motivatiebrief goed duidelijk wat je kunt toevoegen aan het bedrijf en waarom zij jou moeten kiezen. Zorg dat je oprecht en eerlijk bent, dit zal gewaardeerd worden. Laat ook altijd iemand je CV en brief even controleren, wanneer er fouten in staan is de kans groot dat je niet eens wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Ga op gesprek

Om een goed beeld te krijgen van een bedrijf zul je op gesprek moeten gaan. Alleen op basis van de website kun je niet bepalen of deze past bij hetgeen waar je naar op zoek bent. Een van de belangrijkste dingen met je werkgever is de klik tussen jullie beide. Daarom kan het verstandig zijn om bij meerdere bedrijven op gesprek te gaan, ook al ben je niet direct enthousiast over de functie. Misschien is het wel een erg fijn gesprek en ontstaan er alsnog nieuwe mogelijkheden. Oordeel dus niet te snel en kijk goed naar de mogelijkheden die je hebt.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.