Zo kies je de beste zonnepanelen voor jouw woning 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kies je de beste zonnepanelen voor jouw woning

Wil je jouw eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen? Dan kom je er al snel achter dat er een groot aantal keuzemogelijkheden zijn. Iedere keuze kan weer andere resultaten met zich meebrengen, waardoor je de panelen zo goed mogelijk aan jouw huishouden aan moet passen. Dit houdt ook in dat je rekening moet houden met een groot aantal factoren. Tevens zijn er mogelijkheden tot het huren van panelen. Ook op dit gebied zijn er een groot aantal mogelijkheden, waardoor je het aan jouw situatie aan kunt passen. Maar hoe zorg je er dan voor dat jij de juiste keuze maakt voor jouw woning?

Het huidige verbruik binnen het huishouden

Als je via https://veranderstroom.nl/ jouw zonnepanelen wilt aanschaffen, moet je als eerste goed naar jouw eigen verbruik kijken. Het huidige verbruik is namelijk het uitgangspunt van waaruit je verder kijkt naar de verschillende mogelijkheden. Verbruik je bijvoorbeeld gemiddeld 1500 kW per jaar aan stroom, wil je het liefste dat jouw zonnepanelen dit ook op kunnen wekken. Door vooraf dus jouw jaarrekeningen erbij te pakken van het afgelopen jaar en ook te bekijken of er in de nabije toekomst nog iets verandert, zorg je ervoor dat je weet waar je allemaal naar moet kijken en wat jouw zonnepanelen op moeten leveren om het verbruik te kunnen dekken.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Het hoogste rendement behalen met de juiste variant

Je kunt dan een keuze maken uit een groot aantal varianten zonnepanelen Arnhem. Denk hierbij aan monokristallijn, polykristallijn of dunne film. Iedere variant kent zijn eigen specificaties, waarbij ook het te behalen rendement kan verschillen. Wanneer je zoveel mogelijk stroom op wilt wekken, is het verstandig om te kiezen voor het hoogste rendement. Houd er dan wel rekening mee dat het rendement ook afhankelijk is van de ligging van het dak en de hoeveelheid panelen die je op het dak plaatst. Je kunt er hiermee dus ook voor kiezen om een deel van het verbruik op te wekken, waardoor je al een verlaging krijgt van de energiekosten. Zorg er daarom voor dat je weet wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.

De hoeveelheid panelen en het vermogen

Als laatste bepaal je nog het vermogen per zonnepaneel. De verschillende panelen kennen allemaal een eigen vermogen, wat aangeeft hoeveel stroom er per uur opgewekt kan worden. Door hier goed naar te kijken en dan het aantal panelen te bepalen wat het beste aansluit bij jouw wensen en de beschikbare ruimte, zorg je ervoor dat je de panelen snel op jouw dak hebt liggen en kunt beginnen met het opwekken van stroom. Je zult merken dat je direct al een flinke besparing krijgt op de energiekosten en je de zonnepanelen binnen enkele jaren terugverdiend hebt. Jouw huishouden wordt hiermee geheel energiezuinig.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.