Op fietsvakantie? Dit mag je niet vergeten! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Op fietsvakantie? Dit mag je niet vergeten!

Een fietsvakantie is een heerlijk vorm van vakantie vieren. Je gaat van plek naar plek, bent lekker actief aan het bewegen in de buitenlucht en ziet waarschijnlijk flink wat verschillende landschappen. Kortom: je staat niet stil. Een fietsvakantie vraagt echter wel om wat meer voorbereiding dan een gewone vakantie. Zo heb je een aantal dingen nodig om veilig en met veel plezier je vakantie door te komen.

  1. Een fietsendrager mee

Waarschijnlijk ga je niet fietsend naar je vakantiebestemming toe, dus zul je op jouw caravan, camper of auto een fietsendrager moeten plaatsen. Hiermee kun je je fietsen vervoeren naar plek van aankomst. Er zijn verschillende typen fietsendragers voor verschillende fietsen. Zo zijn elektrische fietsen bijvoorbeeld zwaarder en mountainbikes of racefietsen een stuk lichter. Informeer goed naar welke fietsendrager je nodig hebt. Zo voorkom je dat je fiets straks op de weg ligt.

  1. Stippel je route uit

Een fietsvakantie voorbereiden is ontzettend leuk, maar ook heel handig. Het is namelijk raadzaam om je route, al dan niet globaal, uit te stippelen voor je gaat. Zeker als je je slaapplek ook steeds veranderd.

  1. De juiste fiets kiezen
Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Een fietsvakantie kan veel vormen hebben: racefietsen, mountainbiken of gewoon lekker op de e-bike rondtoeren. Wat je ook gaat doen, zorgt ervoor dat de fiets de juiste is voor je activiteit. Ook is het belangrijk dat de fiets precies goed afgesteld staat zodat je de kans op blessures verkleind.

  1. Sluit een fietsverzekering af

Er kan altijd wat gebeuren op vakantie. Je kunt langs de weg komen te staan in de bergen, je fiets kan gestolen worden of je kunt worden aangereden. Dit zijn geen leuke vooruitzichten, maar helaas wel reëel. Om te voorkomen dat je met torenhoge kosten komt te zitten, is het belangrijk om een goede fietsverzekering af te sluiten.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.