(Video) Man met depressie heeft alligator als hulpdier 12
Saved Read later
Deel dit bericht

(Video) Man met depressie heeft alligator als hulpdier

Het is algemeen bekend dat mensen met emotionele problemen veel baat kunnen hebben bij het hebben van een ‘emotioneel hulpdier’. In veel gevallen is dat een hond of kat, maar sommige mensen hebben hun keus op een ander dier laten vallen. In de Verenigde Staten woont een man die geestelijk beter in zijn vel zit bij het aaien van een alligator.

Emotionele hulpdieren

Vooral mensen met een depressie vinden hun troost bij het houden van dieren. In Amerika is dit doodnormaal, en er zijn zelfs bureau’s die dieren uitlenen aan mensen met geestelijke problemen. Zo was er eerder een pauw dat in een vliegtuig voor opschudding zorgde. De vrouw die de eigenaar is van de pauw werd toen geweigerd in het vliegtuig. Een alligator of krokodil zien we zelden tot nooit voorbijkomen.

Zelfs toen de vrouw aangaf dat de pauw haar geestelijke steun en toeverlaat is werd haar alsnog de toegang ontzegd. In dit geval is het een alligator. Joie Henney is een expert op het gebied van alligators. maar is ook depressief en heeft dus een alligator als ‘hulpdier’. Volgens Henney is deze alligator uniek omdat hij het instinct mist om van zichzelf af te bijten. De man zegt veel troost te vinden bij de alligator.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

alligator

Alligator als troostvriendje

Over het algemeen maakt een alligator geen verschil tussen een hand en een rauwe kippenpoot, dus het is opmerkelijk dat het instinct om te bijten afwezig is, wat van hem dus een aaibaar dier maakt. De man verloor enkele jaren voor de aanschaf van de alligator een aantal dierbare familieleden, waarna hij in een depressie belandde. Dankzij zijn huisdier kwam hij er weer bovenop.

De meningen over het houden van een alligator als huisdier valt niet bij iedereen in goede aarde. Sommige mensen zeggen dat de man zijn geestelijke gezondheid boven die van de alligator stelt, en dat deze terug de natuur in moet. Anderen vinden dat dit soort initiatieven vaker moeten worden toegepast bij mensen met een depressie. Hoe dan ook; een alligator als emotioneel hulpdier zien we niet vaak. Kijk hieronder de bizarre beelden.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.